Region

PAUZA U ISPITIVANJU RODITELJA DJEČAKA IZ RIBNIKARA! OTAC ODGOVOEIO NA PITANJE KO JE KRIV ZA MASAKAR

Autor Ivana Vlajković

Otac dječaka je odgovorio ko je kriv za masakr u "Ribnikaru".

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Na suđenju ocu i majci dječaka koji je priznao da je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar" napravljena je pauza u trajanju od deset minuta kako bi se roditelji ubijene djece umirili.

Kako se saznaje, završeno je ispitivanje tužilaštva okrivljenog oca, a u nastavku će ga ispitati sudija. Tokom odgovaranja na pitanja, otac dječaka mijenjao je raspoloženje, a na pitanje ko je kriv za masakr u "Ribnikaru" u kom je ubijeno deset osoba, od čega devetoro djece, on nije odgovorio:

"Ćutao je na pitanje ko je odgovoran za smrt deset osoba i ranjavanje šestoro, a kada mu je pitanje ponovljeno, rekao je "ne znam'". Nije čak izgovorio ni ime svog sina, iako se dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin", kaže izvor. Pitanja ocu postavljao je glavni javni tužilac Nenad Stefanović. Izvor otkriva i da je tužilaštvo imalo više od 200 pitanja za oca dječaka.

Majka dječaka ostala je sama ispred sudnice, dok su roditelji ubijene djece sve vrijeme uz svoje advokate, potreseni nakon ispitivanja kojem su prisustvovali. Oni su sve vrijeme svi zajedno zagrljeni pružali podršku jedni drugima.