Region

ALBANCI POTEGLI NOŽEVE NA SRPSKU DJECU: NOVI INCIDENT NA KiM: PRIJETILI IM I SNIMALI KAKO IH MALTRETIRAJU

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Incident je uznemirio mještane Lapljeg Sela koji ističu da ih Albanci svakodnevno vrijeđaju i dobacuju im iz automobila u pokretu.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

U Lapljem Selu nadomak Prištine nepoznate osobe su sinoć oko 22 časa iz automobila u pokretu vrijeđale i dobacivale grupi od petoro srpskih maloljetnika, nakon čega su zaustavili vozilo i uz prijetnju nožem zahtjevali da kažu da je njihov predsjednik Hašim Tači, dok su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nazivali pogrdnim imenima, potvrdio je za Kosovo onlajn jedan od roditelja maloljetnih dječaka, koji je zamolio da ostane anoniman.

"Automobil se zaustavio kod Srednjoškolskog centra gdje su se nalazili dječaci i djevojčice. U automobilu su se nalazile dvije osobe. Jedan od njih je uz prijetnju nožem zahtijevao da maloljetnici uzvikuju Hašim Tači predsjednik i da predsjednika Srbije nazivaju pogrdnim imenima, dok je druga osoba u vozilu incident snimala telefonom", priča roditelj.

Navodi da su se djeca razbježala, dok je dvojici dječaka automobilom prepriječen put.

Djeca su uspjela da pobjegnu i jave roditeljima šta se desilo, nakon čega su pozvali policiju.

Nakon incidenta i kada su roditelji stigli do svoje djece, uočen je automobil marke "folksvagen", crvene boje u kome su se, prema tvrdnji dece, nalazili napadači koji su vožnju nastavili prema Prištini.

Incident je uznemirio mještane Lapljeg Sela koji ističu da ih Albanci svakodnevno vrijeđaju i dobacuju im iz automobila u pokretu.