Region

UBICA IZ USTANIČKE ZANIJEMIO NA SASLUŠANJU! Đorđe jednog mladića ubo nožem u srce, a drugog posjekao po ruci

Autor Uroš Matejić

Danas je saslušan Đorđe P. (32) koji je nožem nanio teške tjelesne povrede M. K.

Izvor: MUP/Kurir/Printscreen

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Đorđe P. (32) zbog sumnje da je 17. februara ove godine, u ranim jutarnjim časovima, u ulici Grčića Milenka nožem nanio teške tjelesne povrede M. K. usled kojih je on preminuo na licu mjesta, a V. S. nanio lake tjelesne povrede. Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke i da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu. Naredbom o sprovođenju istrage Đorđu P. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

Sumnja se da je on 17. februara oko 3.55 časova u Ulici Grčića Milenka u društvu još jednog NN lica, nakon kraće rasprave sa M. K, izvadio nož i M. K. zadao ubode u grudi i stomak, nanijevši mu tako tešku tjelesnu povredu opasnu po život, usled koje je preminuo na licu mjesta.

Đorđe P. je, kako se sumnja, oštećenom V. S. nanio posjekotinu u predjelu desne nadlaktice dok je pokušavao da odbrani M. K. Osumnjičeni i NN lice su se nakon toga udaljili u pravcu Ustaničke ulice. Efikasnim radom policije Đorđe P. je pronađen i uhapšen u jednom iznajmljenom apartmanu na području Stare planine.