Region

OVAKO JE RIJALDA PRIČALA O BRAKU SA MUŽEM KOJI SE SUMNJIČI ZA UBISTVO! Nusret i ona bili u vezi, pa ga našli u BUNARU

Autor Jana Desovski

Ovako je žena po imenu Rijalda govorila o braku sa čovjekom koji se sumnjiči da je ubio Nusreta iz Tutina.

Izvor: Youtube/Sandzak Danas/Screenshot

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv dvije osobe: Emraha Dž. (19) iz Sjenice i Elvisa H.(40) iz Novog Pazara, u vezi sa krivičnim djelom ubistvo Nusreta Destanovića. Ipak, pažnja javnosti je uglavnom usmjerena na Seada Ahmetovića Zečevića (27), takođe iz Sjenice, koji je identifikovan kao glavni osumnjičeni za pomenuti zločin. Trenutno je u bjekstvu, a za njim je raspisana međunarodna potjernica.

U istrazi je uhapšena i Rijalda H. (27), bivša supruga Seada Ahmetovića Zečevića, zbog sumnje da je učestvovala u pripremama za krivično djelo, ali je još u toku istraga. Rijalda H. je iz sela Bioča na Pešteru, udata je u Međugorje, gdje je živjela sa Seadom Ahmetovićem Zečevićem, a kasnije sa Seadom otišla u Sarajevo i tamo ostala pet godina.

Nakon razvoda vratila se u rodno selo Bioč. Njena bračna istorija povezana je i sa porodicom ubijenog Nusreta Destanovića; njen brat je bio oženjen sestrom Nusreta Destanovića, pa su postali porodični prijatelji. Destanović je, u posjeti sestri, započeo vezu sa već razvedenom Rijaldom. U ovoj video izjavi Rijalda govori o odnosu sa svojim bivšim suprugom Seadom, kao i kako je svim silama pokušavala da sačuva ovaj brak. Kasnije su se pojavile poruke u kojima Sead Ahmetović Zečević pokazuje da mu je stalo do Rijalde H.