Region

UBICI PORODICE ĐOKIĆ POTVRĐENA DOŽIVOTNA ROBIJA!

Autor Ivana Vlajković

Apelacioni sud potvrdio doživotnu robiju Goranu Džoniću.

Izvor: facebook/Goran Džonic

Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravca pravnosnažno je osuđen na doživotnu robiju odlukom Apelacionog suda. Sud je odlučivao po žalbi koju je na prvostepenu presudu izjavila njegova odbrana.

Prvostepena institucija je Goranu Džoniću izrekla istovjetnu kaznu. "Petočlano vijeće Apelacionog suda nakon javne sjednice održane 17. januara ove godine preinačilo je presudu Višeg suda od 13. juna 2023. godine te mu u kaznu doživotnog zatvora uračunalo vrijeme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Apelacionog suda u Nišu.

Kako se navodi, u ostalom dijelu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda je potvrđena. "Uračunavanje pritvora izvršeno je radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podnijeti molbu za uslovni otpust a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina a u to vrijeme se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru", saopšteno je.

Džoniću je doživotna robija izrečena zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i njihove ćerke Lidije (25).