Region

ĆERKA DROGIRALA SAŠU DA BI POMOGLA MAJCI I LJUBAVNIKU DA GA UBIJU?! Novi detalji zločina u Doboju lede krv u žilama

Autor Jana Desovski

Novi detalji ubistva Saše u Doboju lede krv u žilama.

Izvor: Privatna arhiva/Facebook/screenshot/ATV Banjaluka

Jeza se nadvila nad Dobojem, građani tog grada zgroženi su ubistvom njihovog sugrađanina Saše K. (46) od strane njegove druge supruge A. K. (33) i njenog ljubavnika, 19-godišnjaka D. L.

Nažalost, mrlja strašnog ubistva zauvijek će pratiti i Sašinu stariju kćerku iz drugog braka (iz prvog ima dvije djevojke, a iz braka s osumnjičenom dvije djevojčice). 14-godišnjakinja, pokazalo se, svog je oca konstantno (već neki vremenski period) trovala ljekovima koji se inače daju teškim psihičkim bolesnicima na način da je medikamente usitnjavala pa ih ocu umiješala u vodu i sokove koje je pio. Zbog toga je Saša bio slab, dezorijentisan, jednom je čak i spontano zaspao za volanom kao narkoleptik pa je potom otišao kod ljekara.

Ali, A.K. kao - čini se - inicijatorka cijelog pomno planiranog zločina obustavila je unos ljekova u organizam nesrećnog Saše prije pretraga, pa nalazi nisu bili nikome sumnjivi. Na posletku su ga, ponovno drogiranog teškim antipsihoticima, A.K. i njen mladi partner dokrajčili u izletištu Preslica blizu Doboja.

Tokom četvrtka u Policijsku upravu u Doboju je privedena i pritvorena, nakon A.K. i D.L., i maloljetna kćerka zbog osnovane sumnje na saučesništvo u ovom nezapamćenom zločinu, koji bi mogao da rezultuje prvom doživotnom kaznom izrečenom jednoj ženi u Srpskoj.

Čitulje po cijelom gradu

Istog dana Saša je sahranjen na gradskom groblju Šušnjari u Doboju, a čitulje s njegovom fotografijom i tekstom na ćirilici oblijepljene su po cijelom gradu. Preko puta mjesta ubistva inače se nalazi bazen koji vodom napaja obližnji Dom za starije osobe, jedini preostali sadržaj na Preslici. Od direktora Doma se saznalo da je tijelo nesrećnog Saše pronašao stariji čovjek koji nije njihov štićenik i da tako nešto niko u Doboju pamti.

Komšije ne žele da se miješaju

Komšije okolo kuće u kojoj su (nekad navodno mirno i skladno) živjeli supružnici nisu bili raspoloženi za razgovor. Tema je ionako mučna, a još više užasavajućih detalja će izići na vidjelo ovih dana. To se pak sa sigurnošću ne može reći i za nož kojim je nasmrt izboden pokojnik, budući da je navodno bačen u reku Bosnu.