Region

RANJENA NASTAVNICA IZ "RIBNIKARA" TUŽILA RODITELJE DJEČAKA UBICE (14)! Smatra da su oni JEDINI krivi za masakr

Autor Aleksandar Blagić

Nastavnica T.S. koja je teško povrijeđena u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pokrenula je postupak pred parničnim odjeljenjem Višeg suda u Beogradu protiv oca i majke dječaka ubice.

Izvor: privatna arhiva

Nastavnica T.S. koja je teško povrijeđena u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pokrenula je postupak pred parničnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu protiv oca i majke dječaka ubice, saznaje "Kurir". Ona je teško ranjena u masakru, ljekari su joj se borili za život, a roditelje dječaka ubice tuži za pretrpljeni fizički bol i strah, umanjenje životne aktivnosti, kao i naruženost, kao posledicu rana koje je zadobila tada.

"Tužba je podnijeta protiv roditelja dječaka-ubice jer oni ne odgovaraju za zločin koji je počinio, ali odgovaraju za štetu koju uzrokuje maloljetno dijete usled lošeg vaspitanja, rđavog primjera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali. U prilog navodima tužbe koju je nastavnica podnijela protiv roditelja, navodi se da je maloljetnika otac vodio u straljanu i obučavao ga da puca, a da je majka to znala. Na sreću, više nije životno ugrožena, ali joj predstoji dalje liječenje i nove operacije kako bi mogla samostalno da hoda. Osim teških fizičkih povreda, nastavnica je preživjela traume velikog intenziteta, a njen duševni bol je kako se i u tužbi navodi ogroman, jer se sve dogodilo na njene oči, dok je bila jedina odrasla osoba u učionici, a djeci nije bila u mogućnosti da pomogne", rekao je izvor "Kurira".

Izvor: privatna arhiva

Da podsjetimo, u ponedeljak 29. i u utorak 30. januara održana su prva dva dana suđenja roditeljima dječaka ubice koji je 3. maja 2023. godine počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u kojem je stradalo deset osoba - devet učenika i školski čuvar. Sudijsko vijeće je u ponedeljak donelo odluku da se javnost isključi, u utorak su roditelji žrtava donijeli slike svoje ubijene djece kada je nakon suđenja došlo do incidenta sa majkom dječaka ubice.