POTRESNO

"MAMA, JA SAM MU DRUG ON ME NEĆE POVRIJEDITI" Užasavajući rezultati obdukcije dječaka kog je vršnjak ubio

Autor Miloš Škrbić

Trinaestogodišnjak iz Niške Banje, koji je 5. oktobra, u svom domu, ubio dječaka iz razreda i dalje je na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo iz Niša

Izvor: privatna arhiva

Trinaestogodišnjak iz Niške Banje, koji je 5. oktobra, u svom domu, ubio dječaka iz razreda i dalje je na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo iz Niša. Počinilac M. M. krivično je neodgovoran, a roditelji stradalog djeteta traže ispitivanje odgovornosti njegovih roditelja, prije svega majke zbog, kako kažu, zanemarivanja.

Nije to bila tuča maloljetnika koja se završila ubistvom, niti vršnjačko nasilje, tvrde Mića i Sanja Simić iz Niške Banje, koji su imali samo njega – trinaestogodišnjeg Andreja. Uskoro će četiri mjeseca od kako ga je na smrt izbo vršnjak iz odjeljenja, a pošto ga je pozvao kod sebe kući. Na molbe roditelja da ga se kloni…

"On je meni rekao: ‘Mama, ti ne znaš ono što ja znam. Ja sam njemu najbolji drug, on mene neće da povrijedi nikada“, kaže Sanja Simić, majka nastradalog dječaka.

Znali su je dječak sa kojim se njihov sin družio počeo da kupuje noževe. Nosio ih je i u školu. I na utakmice, tvrdi otac. "Sva djeca su znala da on nosi noževe u školu“, tvrdi otac nastradalog dječaka Mića Simić. I nastavnici i uprava isto to su morali da znaju, tvrde roditelji. Desilo se i da ga je razredna zbog toga pretresala, kažu oni, ali tada ništa od hladnog oružja nije nađeno.

"Vjerovatno da škola ne bi izašla na loš glas“, ocjenjuje Sanja, majka nastradalog Andreja.

Iz škole, za sada, nema komentara. Niško Osnovno javno tužilaštvo navodi, da je maloljetni počinilac na psihijatrijskom vještačenju u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu i dodaju da se radi o veoma kompleksnom vještačenju.

"Predmet je formiran po Izvještaju PU Niš, te se ne preduzimaju radnje protiv konkretnih lica, već se preduzimaju radnje u cilju vršenja daljih provjera. Rano je da se daju bilo kakve prognoze o vremenskom okončanju postupka“.

Majka nastradalog dječaka, međutim, gubi strpljenje. Podsjeća da ovakvi postupci moraju ići brže. "Jer krajnje je vrijeme da se krene sa mrtve tačke“, kaže Sanja.

Roditelji tvrde da još nisu ni saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Posjekotine po čitavom tijelu, najmanje 17 ubodnih rana!

Bez informacija šta se dešava u istrazi bili su, kažu, donedavno, dok na 16 strana nije stigao izvještaj sa obdukcije. Toliko je, kažu, bilo potrebno da se opišu dječakove povrede i posjekotine po čitavom tijelu. Pokušavao je i da se brani, tvrde oni i navode da o tome svjedoče brojne rane po šakama.

"To je monstruozno ubistvo. Da je samo ubistvo, on bi imao jednu povredu. Za sada, ono što znamo je da je imao zasigurno preko 17 ubodnih rana“, tvrdi Mića Simić, roditelj ubijenog dječaka.

Kažu Simići da su više puta „upozoravali majku dječaka“ koji im je ubio sina. Dan pošto su Andreja sahranili, otac M. M. im je, tvrde, došao na vrata. Jedna njegova izjava ostavila ih je u čudu.

"Upitali smo ga, jel si li ti znao da nosi ranac pun noževa? On je odgovorio – ja sam se zapanjio – njemu su ti noževi služili za igru“, priča Mića Simić.