Region

STARAC PRODAVAO STAN I KOLA NA FEJSBUKU, GOLOG GA ZAKLAO TINEJDŽER! Detalji užasa u JAGODINI: Ovo je prethodilo ZLOČINU!

Autor Miloš Škrbić

Zločin se dogodio 15. novembra 2023. godine oko 15.30 sati u Vojvođanskoj ulici u Jagodini, navodno, nakon što je žrtva namamila tinejdžera koji je u tom trenutku bio maloljetan da dođe kod njega u stan.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Facebook/Printscreen

Tinejdžer (18) iz Paraćina koji je u novembru prošle godine uhapšen zbog sumnje da je prvo metalnom šipkom pretukao Zorana Stankovića (70), a zatim mu prerezao grkljan u njegovom stanu u Jagodini, navodno je nakon zločina iz telefona obrisao cijelu prepisku i komunikaciju sa ubijenim.

Pa da podsjetimo, zločin se dogodio 15. novembra 2023. godine oko 15.30 sati u Vojvođanskoj ulici u Jagodini, navodno, nakon što je žrtva namamila tinejdžera koji je u tom trenutku bio maloljetan da dođe kod njega u stan. Između njih je prvo izbila svađa, a tinejdžer ga je potom krvnički udarao metalnom šipkom po cijelom tijelu, da bi mu kasnije presudio nožem, kojim mu je prerezao vrat. U lokvi krvi policija je pronašla Stankovića nagog. "Istraga je utvrdila da je osumnjičeni tinejdžer nakon zločina sa svog telefona izbrisao cijelu prepisku sa žrtvom, kao i listing poziva. Potom je uzeo telefon Zorana Stankovića i uradio isto to - izbrisao komunikaciju" - navodi izvor i dodaje:

"Osumnjičeni je tada pozvao prijatelja i ispričao mu da je ubio Stankovića i da pozove policiju. Njegov prijatelj je to i uradio, a jagodinska policija brzo je došla na mjesto zločina".

Kako dalje navodi sagovornik, tinejdžer je izašao iz stana i ispred zgrade mirno sačekao policiju i predao se. "Tinejdžer se na prvom saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini tada branio ćutanjem, ali je kasnije u istrazi odlučio da progovori i ispričao je detaljno kako je upoznao žrtvu, kao i koji je bio povod za zločin. Osumnjičeni se nalazi u posebnom odjeljenju zatvora gdje borave maloljetnici. Nakon vještačenja telefona, nadležno tužilaštvo naložilo je i to da se vještači njegova emocionalna zrelost koja će utvrditi u kom uzrastu je bio osumnjičeni u trenutku izvršenja zločina što će biti jedan od ključnih dokaza, na osnovu toga će mu se suditi, a kasnije i izreći mjera za krivično djelo, ubistvo koje mu se stavlja na teret".

Navodno, osumnjičeni tinejdžer i žrtva su bili u nekoj vrsti veze. Zoran Stanković je, podsjetimo, samo tri dana prije ubistva na svom Fejsbuku objaviljaivao razne statuse, a prije toga je kačio i oglase u kojima je na prodaju nudio svoj automobil, lapotop, ali i stan u kom je ubijen.