Region

"GNOJ JE IZLAZIO IZ RANA OD OPERACIJE!" Strašni detalji smrti Britanke u Beogradu: Srpski ljekari bili zatečeni stanjem

Autor Jana Desovski

Ljekari su bili zatečeni stanjem u kom je Britanka bila tri dana nakon operacije želuca.

Izvor: društvene mreže

Morgan Ribeiro (20), Britanka koja je preminula u Beogradu nakon operacije smanjenja želuca u Turskoj, a pošto je prinudno sletio avion u našu prijestonicu, primljena je, kako Kurir saznaje, u KBC "Bežanijska kosa" u teškom stanju sepse koja je nevjerovatnom brzinom nastupila. Ljekari su bili zatečeni stanjem u kom je bila tri dana nakon operacije.

"Pacijentkinja je sa aerodroma prebačena u "Bežaniju", kao najbližu bolnicu, u jako lošem stanju, bio joj je treći na četvrti dan od operacije smanjenja želuca u Turskoj. Na hitnom prijemu je bila svjesna i komunikativna, a na mjestu rana od operacije šikljao je gnoj. Ljekari su prvo pomislili da ima plućnu emboliju jer im je bilo nevjerovatno da toliko brzo nakon operacije ima tako tešku sepsu. Kada su utvrdili da nije embolija pluća, odmah su je otvorili i vidjeli da je tanko crijevo probušeno na dva mjesta, kao i da je nastupila gangrena trbušnog zida. Odmah su je operisali", navodi izvor i dodaje da se vidjelo da je to stanje ireverzibilne sepse, a toliko brzo razvijanje sepse medicinski se naziva fudrojantna sepsa.

Sve što su mogli ljekari su probali, ali nije bilo spasa. "U prvih 24 sata pacijentkinja je imala prvi septični infarkt, a posle 24 sata, koji je bio koban. Sve vrijeme boravka u bolnici bila je u indukovanoj komi. Čak je u dva navrata stavljana na aparat za hemofiltraciju, kompletna krv joj je dva puta promijenjena, tačnije isfiltrirana", ističe izvor i dodaje:

"Iako se djevojka odmah nakon operacije u Turskoj žalila na bolove u grudima i u gornjem dijelu trbuha, doktori u Turskoj nisu uradili sve što je trebalo, jer da jesu vidjeli bi da joj je presječeno tanko crijevo. Oni su joj uradili jedan snimak pluća, kako je rekla na prijemu dok je bila svjesna, i kazali joj da je sve u redu i da može da putuje. A ona je bila loše i kada je krenula. Dali su joj analgetike, ljekove protiv bolova, koji su prestali da djeluju čim je avion poletio. I avion je morao prinudno da sleti u Beograd. Osim toga, praktično nikakvu medicinsku dokumentaciju nije imala kod sebe. Rekli su joj da će joj poslati mejlom u narednih nekoliko dana. Eto, to je taj medicinski turizam koji i života košta.

Tijelo mlade Britanke poslato je na sudsko-medicinsku obdukciju po nalogu javnog tužioca. Podsjetimo, ovo je treći slučaj u KBC "Bežanisja kosa" da su pacijenti nakon operacije smanjenja želuca u Turskoj morali da prinudno slete u Beograd i hitno budu primljeni u ovu bolnicu.