Region

POZNATI SRPSKI BIZNISMEN OTKRIO DA ĆE SRUŠITI HOTEL "SLAVIJU"! Niče reprezentativni objekat kakav Beograd nema

Autor Ivana Vlajković

Matijević je govorio o hotelu Slavija.

Izvor: Kurir/ Zorana Jevtić

Petar Matijević, čuveni srpski mesar novi je vlasnik beogradskog hotela Slavija, objavilo je Ministarstvo privrede. Kako je rekao ugovorna obaveza im nalaže da oba objekta nastave da se bave hotelijerstvom, a u planu je i da se u rekonstrukciju malog hotela uloži 2,5 miliona eura.

"Veliki hotel, neboder Slavija ćemo srušiti i najkasnije do EXPO 2027 izgradićemo novi sa četiri do pet zvjezdica. Sadašnji objekat nema parking, pa je u planu da se u podrumu na dvije do tri etaže izgradi prostor za parkiranje gostiju. Samo za papire biće nam potrebno oko dvije godine, ali nadamo se da će sve biti završeno u planiranom roku. Biće to reprezentativan hotel kakav Beograd nema", kaže Matijević.

Ministar privrede Slobodan Cvetković potpisao je danas sa predstavnicima kompanije Matijević, ugovor o prodaji hotela Slavija, saopštilo je Ministarstvo privrede. Ovim je, prema saopštenju ministarstva, privatizacioni proces hotela Slavija završen. Ministarstvo privrede je oglasilo prodaju hotela prije tri mjeseca, a početna cijena je bila 24,94 miliona eura.