Region

OTKRIVAMO! "ŠKALJARCI" O MILJKOVIĆU I NAVIJAČIMA: "Ljut je što smo spržili kriptu Kapetanu, ovo će u istoriju kriminala

Autor Anja Rašović Izvor Kurir

Pripadnici škaljarskog klana, kako je objavio Kurir, bili su ubijeđeni da u svojim redovima imaju izdajicu i da je to Mile Radulović, zvani Kapetan koji je dva mjeseca, dok su oni mislili da je pobjegao, ustvari bio otet od stane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Izvor: Kurir/Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

U škaljarskoj grupi između Emila Tuzovića, Stefana Đukića, Vukašina Lekića, Saše Borete, ali i njihovog vođe Jovana Vukotića podijeljene su prepiske iz druge Skaj grupe koja broji pet učesnika, među kojima je Marko Miljković potpisan kao Kratos, a koji se dopisuje, kako se pretpostavlja, s jednim od agenata koji su preprodavali Skaj telefone.

Izvor: Kurir/ Printscreen

Agent: Ko je taj Sergio, to me interesuje prvo?

Miljković: Znaš, znaš, Vukotić.

Agent: Ja sam preprodavac, a Vukotića ne znam. Ta licenca je tražena da se ugasi četiri puta istog dana.

Miljković: Da, da, ništa ti ne znaš, a poruka kaže suprotno. Vidi, ako ćeš da se praviš lud, da ne pišemo više.

Ko je "Kratos"?

Na osnovu prepiski između Miljkovića i agenta "škaljarci" nastavlju da sumnaju u Radulovića i zaključuju da je neko od njihovih odaje informacije o njihovim lokacijama "kavčanima", a na to Lekić traži da mu objasne ko je "Kratos" sa kojim se dopisuje agent.

Lekić: A ko su ovi brate?

Đukić: Marko Miljković, kako ne znaš "Kratos"?

Lekić: E sad ovako, ko misli da sa ovim izdajnicima ja imam išta, usta ga j****, sve mu prokleto bilo i sjeme i pleme, amin Bože. Crn mu se barjak na kuću vio.

Đukić nakon toga šalje još jednu, privatnu prepisku, takođe između Miljkovića i agenta za Skaj.

Miljković: Dao si lokacije po ECC gdje se koji nalog nalazi, u kojoj zemlji.

Agent: Zar stvarno misliš da je to moguće uraditi, iskreno te pitam, lokacije po ECC niko ne zna osim vlasnika Skaja. A koju sam licencu ja ugasio, to mi sad nije jasno, pisao si mi FM, a ja tog nemam u kontaktima.

Miljković: Vidi, od "škaljara" su poruke koje imam i kojima prodaješ telefone, Barana isto. Znam ko su ti agenti u Crnoj Gori.

Istog dana Đukić piše svojim saradnicima kako je Miljković ljut "što su spržili kriptu Miletu Kapetanu", koga oslovljavaju sa Fidel.

Tuzović: Vidiš li Vule da je njihov (prim.aut. Mile Kapetan) i da nas je sve pobio, kako nam je braću slao na klanje.

Lekić: Brate pišem sa Hajdukom (napoznato), poslao sam mu slike gdje Marko napada operatera, u šok je, veli je l' moguće ovo, da ga navijači brane od nas?

Tuzović: Pa ovo što se nama dešava u istoriju kriminala će da uđe kakav izdajnik

Boreta: Sve je poklao od Atine na dalje

Kapetanov telefon

Veljko Belivuk i Marko Miljković, i ostali optuženi za otmicu i ubistvo Kapetana, kako se sumnja, preko njegovog Skaj telefona namamili su i Lazara Vukićevića da dođe u kuću u Ritopeku. Ubili su ga istog dana kada je Radulović otet, 14. oktobra.

Navodno, sa Kapetanovog telefona su mu u porukama poslali sliku vezanog Belivuka i on je prihvatio da sam dođe u kuću strave. Na isti način, pokušali su da prevare i Aleksandra Šarca, ali on nije nasjeo, ali je kasnije ubijen u Tržnom centru "Ušće" u Beogradu.