Region

DEDA IZ SRBIJE U SNAHU ISPALIO 6 METAKA PRED DJETETOM OD 2 GODINE Specijalno zbog zločina došao u Švajcarsku

Autor Anja Rašović Izvor Kurir

Prijeti mu doživotna u Švajcarskoj za ubistvo žene svog unuka

Izvor: Kurir/PRINTSCREEN BLICK.CH

Deda (79) iz Srbije pojaviće se u utorak na sudu zbog optužbe za ubistvo (32), supruge svog unuka, u Švajcarskoj.

On je optužen da je upucao i ubio snaju 2021. godine, nakon što je ona prethodno podnijela zahtjev za razvod. Kako navode u javnom tužilaštvu, okidač je bio to što ona nije željjela da se vrati njegovom unuku u Srbiju i umjesto toga je podnela zahtjev za razvod.

Imala je i dečka u Švajcarskoj kome je dopustila da ostane sa njom.

- Žena se stoga nije ponašala u skladu sa njegovim vrijednostima - što je ukaljalo njegovu čast i čast njegove porodice, navode u tužilaštvu.

Naime, 16. februara 2021. godine, oko mjesec dana prije datuma razvoda, deda je neočekivano zazvonio na vrata supruge njegovog unuka i predstavio se kao "deda". Kada je ušao u stan, snaja mu je skuvala kafu, a on je čekao da dadilja ode u vešeraj.

Prema tužilaštvu, kada je ostao sam sa žrtvom i 19-mjesečnim praunukom, izvadio je pištolj i upucao je šest puta iz blizine, tri puta u glavu i tri puta u gornji dio tela. Kada je policija stigla na lice mjesta, deda je i dalje bio u stanu.

Prema tužilaštvu, osumnjičeni je specijalno zbog zločina otputovao u Švajcarsku.

- Moje srce je uništeno - rekao je unuk. Ne može da objasni zašto je njegov deda ubio majku njegovo troje djece. On je negirao da ima bilo kakve veze sa zločinom. Dedi prijeti kazna zatvora od 10 godina do doživotne robije.