Region

PRVA ŽENA PEDOFIL OSUĐENA U SRBIJI! Obljubila ćerku (12) najbolje prijateljice, svjedočenje djevojčice sve ŠOKIRALO

Autor Nevena Davidović

Optužnica i presuda detaljno su opisali gnusne radnje koje je djevojčica pretrpjela.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Obrenovac je 2004. godine potresao slučaj pedofilije. Optužena je prva žena pedofil u Srbiji. Margita Čaić, tadašnja četrdesetšestogodišnjakinja obljubila je maloljetnu ćerku svoje prijateljice. Ovaj jezivi slučaj potvrdio je da krivično djelo pedofilija nažalost postoji i među ženskim polom, iako praksa pokazuje da je najviše muškaraca pedofila.

Margita Čaić iz sela Zvečka kod Obrenovca prva je žena pedofil u Srbiji koja je osuđena na zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog zlostavljanja maloljetne (12) djevojčice. Ovaj incident je prije nekoliko godina potresao stanovnike ovog naselja, međutim, o njemu se nije mnogo pisalo i nije dobio veću pažnju šire javnosti. Međutim, zbog specifičnosti same optužnice i dokazanog postupka, pravosnažna presuda prvoj ženi pedofilu je te godine objavljena i u sudskom biltenu.

Sve je počelo 2004. godine u porodičnoj kući zlostavljane djevojčice, gdje je Čaićeva redovno dolazila pod izgovorom da dolazi kod najbolje prijateljice, djevojčicine majke, pisao je Kurir ranije. Povjerenje koje je stekla u toj porodici iskoristila je za redovne posjete djevojčici kada je bila sama kod kuće. Kroz vještu verbalnu manipulaciju, prešla je granicu i postala ljubavna partnerka maloljetnoj devojčici, koja je tada ulazila u period se**ualnog sazrijevanja.

Optužnica i kasnija presuda detaljno su opisali gnusne radnje koje je djevojčica pretrpjela, uključujući maženje, ljubljenje, dodirivanje intimnih djelova tijela. Margita je tako vješto izvodila obljube nad maloletnicom, pa iz tog razloga djevojčica dugo vremena svojim roditeljima nije govorila šta se dešava.

Njeni roditelji ipak su primijetili promjene u ponašanju ćerke, najprije zbog toga što je djevojčica naglo popustila u školi. Nakon što je djevojčica konačno ispričala roditeljima šta se događa, odmah su obavijestili policiju. Čaićeva je uhapšena i nakon toga je priznala zločin, ali tvrdeći da su njih dvije bile u ljubavnoj vezi.

Posle hapšenja Čaićeva je priznala zločin, tvrdeći da je sve bilo na dobrovoljnoj osnovi, da su njih dvije u ljubavnoj vezi. Ona je nakon opsežne istrage izvedena pred sudiju, ali je i tada tvrdila da su njih dvije u vezi.

Suđenje šokiralo sve

Djevojčica je na svjedočenju iznijela šokantnu tvrdnju da je bila u ljubavnoj vezi sa Margitom i da sve što se događalo između nje i prijateljice njene majke zapravo bilo zasnovano na obostranom odobrenju. Sudija koji je vodio slučaj nije prihvatio ove tvrdnje djevojčice, obrazlažući presudu time da je Čaićeva kriva jer je iskoristila mladost i maloljetnost svoje žrtve.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije za obljubu nad maloljetnikom predviđena je kazna zatvora od pet do dvanaest godina.