Region

"DAO SAM TI SVOJE SRCE ALI NE MISLI NA ... MENE" Ovo je Bujar s Kosova i njegova posljednja poruka pred ubistvo trudnice

Autor Ivona Ulićević Izvor Kurir

Njih dvoje su bili u vezi oko godinu dana, nakon čega se Vanesa vratila partneru s kojim ima jednog sina, a bila je i u trećem mjesecu trudnoće u trenutku ubistva

Izvor: Kurir

Bujar F. (41), Albanac sa Kosova, bio je nedaleko od svog doma kada je u utorak uhapšen zbog ubistva trudne Vanese B. u Italiji.

Strahovalo se da je Fandaj nakon ubistva prešao granicu između Italije i Slovenije, ali je ipak pronađen u blizini svoje kuće u Altivoleu.

Albanac sa Kosova je po zanimanju građevinski moler i ima molersku firmu. On je bio u vezi sa Vanesom oko godinu dana, nakon čega su raskinuli.

Snimak s mjesta zločina:

Vanesa, koja je radila u supermarketu Eurospin, vratila se svom mužu Nikoli Skapinelo (28) u ljeto. Sa njim ima 4-godišnjeg sina, a Vanesa je u trenutku ubistva bila u trećem mjesecu trudnoće.

Posljednja poruka na Tik Toku pred krvavi pir

"Dao sam ti svoje srce, ali ne misli na j*****g mene", glasila je posljednja poruka muškarca Vanesi pred krvavi pir, prenose italijanski mediji.

Nakon što su raskinuli, Fandaj ju je uhodio, pratio na posao i prijetio. Navodno joj je rekao da ima njene intimne snimke i da će ih pokazati njenom suprugu.

Vanesa i Nikola su ga 25. oktobra prijavili za uhođenje. Dva dana kasnije, 27. oktobra, policija je pretresla njegovu kuću i zaplijenila tri telefona. Prema pisanju Republike, nakon pretresa se smirio. Tužilaštvo je naložilo pribavljanje njegovih telefonskih zapisa kako bi imali dokaze o uhođenju. Ali od policijskog komesara niko nije tražio akciju.

Fandaj je u utorak provalio u njenu kuću i ubio je. Vanesu je nekoliko puta udario u lice i izbo najmanje sedam puta. Policija je navodno žrtvu pronašla ispod stepeništa u lokvi krvi.

Do zločina je došlo negdje između 11.30 i podneva. Njeno tijelo je pronašao njen suprug nakon povratka sa posla. Fandaj je trenutno u pritvoru i brani se ćutanjem.