Region

POLICAJAC U "BMW-U" KRENUO NA POSAO, PA UDARIO ŽENU NA PJEŠAČKOM! Odbacio je na auto javnog tužioca!

Autor Jana Desovski

Policajac van dužnosti je udario automobilom marke "BMW" ženu na pješačkom prelazu.

Izvor: MONDO/Nikolet Vukčević

Sinoć oko 19 sati na Novom Beogradu u Vojvođanskoj ulici dogodila se saobraćajna nesreća na pješačkom prelazu kada je udaren pješak D. V. (66), koja je zadobila teške tjelesne povrede. Nju je udario automobil marke BMW koji je vozio policajac u uniformi. U pitanju je privatni automobil i on nije bio na dužnosti u tom trenutku. Išao je od kuće ka poslu.

On je udario ženu pješaka i nabacio na automobil koji je bio u suprotnom smjeru i koji je stajao pred pješačkim prelazom i čekao da pješak pređe ulicu. Ženu je BMW bacio na bočnu stranu tog automobila "dačiju daster".

Vozač tog automobila je Siniša Zorić, glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Zorić je odmah izašao iz svog vozila, pružio prvu pomoć povrijeđenoj ženi i zvao hitnu pomoć i policiju da dođu na lice mjesta. Policija je na licu mjesta uradila alkotest i utvrđeno je da su oba vozača bez alkohola u krvi. Na licu mjesta je bio i nadležni tužilac iz Trećeg OJT u Beogradu.

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, protiv vozača BMW podnijeta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku. Inače, tužilac Zorić poznat je među kolegama tužiocima i među advokatima i sudijama kao pravedan profesionalac koji je u karijeri iznio veliki broj komplikovanih i teških slučajeva. Žena je zadržana na odeljenju šok A u Urgentnom centru.