Region

OGLASIO SE OTAC POGINULE TRUDNICE IZ NEGOTINA: "TREBALO JE DA RODI DJEVOJČICU" Porodica skamenjena od bola nakon nesreće

Autor Jana Desovski

Otac nastradale trudnice iz okoline Negotina se oglasio skamenjen od bola.

Izvor: društvene mreže/printscreen

U strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u negotinskom selu Kobišnica, poginuli su Andrea R. (17) koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, i njen nevjenčani suprug S. S.,(19). Oko 21 sat sinoć njihov automobil sletio je sa puta. Hitna pomoć je odmah stigla, kao i policija. Mlada trudnica je preminula na licu mjesta, dok je S.S. podlegao povredama u bolnici uprkos teškoj borbi ljekara da mu spasu život. 

Automobil je bio toliko smrskan da su vatrogasci morali da sijeku lim kako bi ovo dvoje mladih izvukli iz auta. Najvjerovatniji uzrok nesreće je gubitak kontrole nad vozilom. Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je obdukciju i toksikološki nalaz kako bi se bliže odredio uzrok nesreće.

"Moja ćerka i njen dečko su sinoć uzeli od nekoga auto i išli po selu, a onda su udarili u banderu. Moja Andrea je poginula na licu mjesta, a S.S. je bio u komi. Odvezli su ga u Hitnu pomoći, ali mu nije bilo spasa", kaže za informer.rs neutješni Žika R., otac poginule djevojke.

Žika priča da je Andrea bila u sedmom mjesecu trudnoće i da je trebalo da rodi djevojčicu. "Zaljubila se u njega. Nisam bio za tu vezu, bilo je tu svašta, ali ona nije htjela da me sluša. Napustila je školu u drugom srednje i radila je kao konobarica. Nismo mogli da je spriječimo. Nije bila punoljetna. Trebalo je 4. marta iduće godine da napuni 18 godina", priča Žika koji sa suprugom čeka nalaz obdukcije za ćerku. 

Andrea mu je, kaže, ćerka iz trećeg braka, a iz te veze ima i mlađu ćerku. Prema priči njihove rođake, Andrea i S.S. su išli zajedno u Osnovnu školu, i još tada su se zavoljeli. "Bili su nerazdvojni, družili se, a zvanično su počeli da se zabavljaju prije četiri godine. Radovali su se bebi neopisivo. Andrea je iz obližnjeg sela Bukovče. Do nedavno je radila u kafiću Njih dvoje su juče bili kod njenih i vraćali su se kući", kaže rođaka.

S.S. život nije mazio. On je živio u hraniteljskoj porodici u Kobišnici. "Srećom, ljudi koji su mu bili hranitelji su divni. Oni imaju stan u Negotinu i sada žive tamo. Kuću u Kobišnici ostavili su S.S. i on je sa Andreom u njoj živio. Ogromna, neopisiva tuga. Voljeli su se i slagali kao niko u selu. S.S. je radio gdje god bi našao posao, sijekao drva, pomagao u poljskim radovima, svuda je išao gdje god bi mogao da zaradi koji dinar. Bio je zaista vrijedan, a ljubav i očekivanje bebe su ga još više podsticali da ide u nadnice", kaže rođaka.

Po njenim riječima, selo je zavijeno u crno. Andrea je bila lijepa, kaže rođaka, kao anđeo a tako se i ponašala. Svi su u šoku, nevjerici, neopisivoj tuzi za izgubljenim mladim životima i još nerođenom bebom.