Region

UHAPŠEN KUM VOĐE ŠKALJARACA NA JAHORINI! Pao zbog DROGE, bio jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi!

Autor Aleksandar Blagić

Mladen Samardžija (33) uhapšen je danas na Jahorini.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Jedan od najtraženijih bjegunaca Evropske unije, Mladen Samardžija (33) koji se u medijima pominjao kao i kum ubijenog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, uhapšen je danas na Jahorini, piše "ATV". Uhapšen je u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP Republike Srpske zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

On je u bjekstvu već duže vrijeme od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal. On se nalazi i na listi 50 najtraženijih bjegunaca Evropske unije na stranici "eumostwanted.eu".

Potražuje se zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima. Mediji u Sloveniji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. godine bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije.

Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžinijih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju. Samardžija je hapšen i prošle godine na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti.

I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.