Region

SRBIN POGINUO U STRAVIČNOJ NESREĆI U HRVATSKOJ! U "Audiju" se zakucao u betonsko ostrvo, još dve osobe stradale

Autor Aleksandar Blagić

Srpski državljanin (25) je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak uveče dogodila u Hrvatskoj.

Izvor: Emica Elvedji / Pixel Media / Profimedia

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak uveče u Hrvatskoj nastradao je državljanin Srbije (25). On je automobilom marke "audi" udario u betonsko ostrvo kod naplatne rampe na izlasku iz tunela Učka na istarskoj strani, piše "Jutarnji list".

Mladić iz Srbije rođen 1998. godine bio je u automobilu bosanskohercegovačkih registracija, a bitku za život je izgubio jutros u KBC Rijeka gdje je bio prebačen nakon nesreće. U ovoj nesreći su poginula dva muškarca, starosti 27 i 37 godina, koji su bili putnici u "audiju", a koji su državljani Bosne i Hercegovine.

Kako su iz Policijske uprave istarske naveli za "Jutarnji list", smrt trećeg putnika iz “audija” je proglašena jutros u 9.25 časova u Sušačkoj bolnici, u koju je pacijent bio smješten odmah nakon nesreće. Još jedna osoba iz automobila i dalje je na liječenju u KBC Rijeka, na lokalitetu na Sušaku, a mediji navode da je riječ o vozaču automobila.

Prema PU istarskoj, koja je obavila uviđaj, nesreća se dogodila u utorak u 19 časova. Vozilom bosanskohercegovačkih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine iz pravca Rijeke prema Vranji, i to brzinom većom od propisane.

Kako kažu u policiji, izlaskom iz tunela i dolaskom do skretanja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama puta, već je skrenuo u lijevo i udario u saobraćajnu signalizaciju, a potom i u dio saobraćajnog ostrva naplatne rampe. Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine.

Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog tužioca prevezena na Odeljenje patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije. Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško povrijeđeni te su zadržani na liječenju.

Nažalost, 25-godišnjak je jutros podlegao povredama. U PU istarskoj ističu da će vozač automobila biti saslušan i da će protiv njega biti podnijeta odgovarajuća prijava kada njegovo zdravstveno stanje bude stabilno.