Region

OGLASIO SE MUŠKARAC KOJI JE VOZIO OSUMNJIČENOG ZA VANJINO UBISTVO! "Nisam znao ko se nalazi u mom autu - ISKORISTIO ME!"

Autor Jana Desovski

Muškarac koji je u pritvoru jer je vozio glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Đorčevske je rekao da nije znao ko je sa njim u automobilu, i da je saznao tek 3. decembra uveče.

Izvor: Makedonska Policija

Kako prenosi makedonski portal Skopje1, čovjek sa inicijalima S.D. je vozio Ljupča Palevskog Palču na relaciji Beograd-Bugarska-Turska, ali je negirao da je u tom trenutku znao da se u njegovom automobilu nalazi osoba osumnjičena za dvostruko ubistvo, saznaje 'Skoplje1'. Ovo je ukratko izjava lica S.D. koji je iz Strumice. "Skopje1" saznaje da je policiji tvrdio da je za Palčovu umiješanost u ubistva saznao 3. decembra – datum kada je Tužilaštvo (uveče) saopštilo da su Vanja Đorčevska i Panče Žežovski ubijeni, kao i podatak da je organizator i realizator bio je Palčo.

Muškarac je na društvenim mrežama podijelio i fotografiju, koja je objavljena 3. decembra, ali ujutru. 

Izvor: Facebook/screenshot

On je navodno policiji ispričao da ga je Palčo iskoristio. Vozač je policiji sve ispričao opisao je svaki trenutak proveden sa Palčom – osobom koju su institucije isticale kao kreatora, organizatora i realizatora ubistava Panče i Vanje, kažu izvori Skopje 1 iz istrage. 

Izvor: Facebook/screenshot

Palčov vozač vozio je bijeli džip Land Rover. Osumnjičenog je vozio preko graničnih prelaza u Republici Bugarskoj, ulazeći u Republiku Bugarsku na GP Kalotina i na izlasku iz Republike Bugarske na GP Kapitan Andreevo (prema Republici Turskoj). Određen mu je pritvor od 48 sati.

Za sada je poznato i da je Palčo sa svojim advokatom otišao iz Makedonije u Beograd, koji je u medijima podijelio da mu je nakon saznanja da je osumnjičen za dva ubistva napisao poruku da se vrati i da izjavu.