Region

BELIVUK I MILJKOVIĆ NA OPTUŽNICI ZAJEDNO SA SVOJIM ŽENAMA! Terete se za pranje para, sudiće se i tašti

Autor Anja Rašović Izvor Kurir

Viši sud u Beogradu donio je rješenje kojim je potvrđena optužnica Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih zbog krivičnog dela pranje novca!

Izvor: Kurir/Kurir, Stefan Stojanović

- Predmetnom optužnicom okrivljenom Veljku B. na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu i okrivljenom Marku Miljkoviću na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca - navodi se u saopštenju Višeg Suda u Beogradu.

Osim Belivukia i Miljkovića na ovoj optužnici našle su se i njihove supruge, kao i tašta Veljka Belivuka.

Izvor: Kurir/ Privatna Arhiva

- Okrivljenoj Bojani Belivuk na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu i okrivljenoj Tanji Miljković na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Okrivljenoj Snežani Đ. (prim. aut. tašta Veljka Belivuka, Bojanina majka) takođe je na teret je stavljeno izvršenje krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu.

Izvor: Kurir

Osim članova porodice Belivuka i Miljkovića na optužnici su i imena Filipa Ivanovskog koji je označen kao pripadnik Belivukovog klana i nalazi se i na ostalim optužnicama, ali i njegove nevjenčane supruge.

- Okrivljenom Filipu Ivanovskom na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu, a okrivljenoj Mariji M. na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu - navodi se u saopštenju.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.