Region

RADNIK GAZI HLEB U KORPI! "OVAKO NAS TRETIRA JEFTINA RADNA SNAGA": Šok snimak iz Hrvatske - Oglasili se iz preduzeća

Autor Ivana Vlajković

Radnik u Hrvatskoj gazi hleb u korpi.

Izvor: tiktok/sabian.7

Radnik pekarskog preduzeća "Mlinar" snimljen je kako u kamionu gazi hleb u korpi.

Radnik je, izgleda, pritiskao hleb nogama da bi na njega stavio još jednu korpu hleba. Video se nadaleko proširio uz opis: "Ovako nas tretira jeftina radna snaga, prijatno. Mlinar Hrvatska". Index.hr je odmah kontaktirao "Mlinar". 

Iz pekarskog preduzeća su odgovorili da je u pitanju stari hleb, koji nije namenjen za potrošnju, već za transport do bioelektrane Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije. "Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem radnik Mlinara nogama pritiska stari hleb. Želimo dodatno i nedvosmisleno da istaknemo da se radi o neprodatom hlebu sa tržišta, koji je jednodnevni proizvod i svaodnevno se odvozi i nije namijenjen za dalju potrošnju.

Vraćeni hleb se odvozi u bioelektranu Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije i nikako nije namijenjen za dalju upotrebu u ljudskoj ishrani. Sirovina se ne koristi za ishranu ljudi ili stoke, već isključivo za biomasu koja se koristi za proizvodnju električne energije.

Uprkos svemu, upozoren je službenik čiji je postupak snimljen na objavljenom snimku, s obzirom da je pokušao da, uprkos pisanim procedurama, ubrza proces prikupljanja hleba iz povrata, koji se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije", navedeno je iz Mlinara. 

Tagovi