Region

"VJEROVATNO ĆE IZGUBITI VID" Potresna ispovijest oca ZAPALJENOG mladića:"komšija bio u kući,gledao kako gori i pio pivo"

Autor Ivona Ulićević Izvor Kurir

Mladić A.T. kojeg je kako se sumnja majka zapalila, nalazi se u teškom stanju, a njegov otac Rade T. ispričao je da mu nije jasno kako majka može da povrijedi svoje dijete.

Izvor: Kurir

- On mi je najstariji sin. Velika mi je rana i teško mi je da ovo pričam. Zadobio je opekotine, preko 50%, vjerovatno će izgubiti vid i kosa mu je skroz izgorela - kaže neutješni čovjek.

On ističe da je svjestan toga da je njegov sin nekada umio da provocira svoju majku, ali ne može da nađe razlog da uradio ovako strašnu stvar.

-Koja majka može da uradi ovo svom djetetu? Ostavila me, otišla je kod drugog čovjeka. On je bio ljut zbog toga i razumijem ga, umio je da je uvrijedi, ali nema te stvari koju je mogao da joj kaže, a da ga ona zbog toga zapali”, naglašava.

Kako ističe, zbog ostale djece mora da bude jak, ali mu je teško zbog prvenca.

- Mi smo skromna porodica, išao sam i u Centar za socijalni rad da molim za pomoć, ali oni su me otjerali. Htjeli su da mi djecu oduzmu, već sam star i moj radni vijek je prošao. Ovo je prevelika tuga, više ne znam šta ću sa sebe. Koliko sam čuo, jedan komšija je bio u kući kad su ga zapalili, kako mu nije pomogao, zašto ga je pustio da gori, kažu da je pio pivo i gledao samo šta se događa - završio je kroz suze čovjek.

Napad na mladića dogodio se u kući novog partnera njegove majke.

A.T. je sa teškim tjelesnim povredama u vidu opekotina po cijelom telu prebačen u prvo u zrenjaninsku bolnicu a zatim u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Tamo mu se trenutno bore za život.