Region

HOROR! MOMKU I DJEVOJCI U IZNAJMLJENOM STANU POČELA DA OPADA KOSA: Doživjeli šok kad su saznali koji je razlog

Autor Ivana Vlajković

Šest mjeseci nakon useljenja, Tan je shvatio da u tom periodu nije platio nijedan račun za vodu.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Gospodin Tan i njegova djevojka su se razboljeli ubrzo nakon što su se uselili u iznajmljeni stan u Pekingu u maju 2023. godine. Navodno, Tanu je počela da opada kosa, a po cijelom telu su izbile akne. Njegova neimenovana djevojka je navodno počela da kašlje i da osjeća nelagodnost u grudima.

Šest mjeseci nakon useljenja, Tan je shvatio da u tom periodu nije platio nijedan račun za vodu i da mu voda nije isključena. Firma koja je iznajmila njihov stan tvrdila je da je bunar na koji je povezan prošao proveru kvaliteta.

Kada je Tan pogledao mjerače protoka vode pričvršćene za slavine u stanu, vidjeo je da se status na njima nije promijenio kada je pustio vodu. Međutim, kada je Tan pogledao sivi mjerač protoka vode, primijetio je da se stanje koje je prikazivao promijenilo kada je voda izlazila iz slavina.

Tan i njegova djevojka pozvali su vodoinstalatere, koji su otkrili da je dodatna cijev spojila njihov toalet na slavine. Paru je, navodno, pozlilo kada su shvatili da su šest mjeseci pili vodu iz toaleta, tuširali se njome i koristili je za pripremu hrane.

Vodoinstalateri su popravili kvar, a Tan se odmah požalio firmi koja je njegovoj djevojci i njemu iznajmila stan, a koji su plaćali oko 1.285 eura mjesečno. Firma koja je paru iznajmila stan rekla je da je mogao da bira hoće li koristiti vodu za piće ili vodu iz obližnjeg bunara, piše Dejli mejl.

Tan i njegova djevojka trebalo je da sami podese ventile i odluče koju će vodu da koriste. Njih dvoje, međutim, tvrde da im to nije rečeno prije useljenja. Firma tvrdi i da je bunar dva mjeseca prije nego što se par uselio u stan, proglašen ispravnim.

Međutim, voda iz toga bunara trebalo je da se koristi samo za čišćenje toaleta, zalivanje cvijeća i slične poslove.

Tagovi