Region

DIMNJAK ISPUŠTAO UGLJEN-MONOKSID? Detalji gušenja žene kod Bijele Crkve, djeca bila u kući - muž u TEŠKOM stanju

Autor Aleksandar Blagić

U mjestu Vračev Gaj blizu Bijele Crkve stradala je žena V.U. u porodičnoj kući.

Izvor: Facebook/screenshot

Žena V.U. se, kako se sumnja, ugušila dimom iz peći na pelet u mjestu Vračev Gaj blizu Bijele Crkve, dok je njen muž hitno prebačen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA). Kako saznaje "Kurir", unuci su bili u kući u trenutku nesreće.

"Vezira je bila divna žena, porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, a ovdje se udala, dobila djecu i unuke. Djeca su bila tu kad se sve desilo i i oni su prebačeni u bolnicu, ali kako su mi javili, Vezirini unuci su dobro, samo je neophodno da ih ljekari pregledaju. Ne znam da li je u pitanju peć, ali nema šta drugo da bude. Da bude takva tragedija to je strašno, divna jedna žena i požrtvovana za svoju porodicu koju je voljela više od svega. Nadamo se da će njen suprug uspjeti da se oporavi", kažu komšije.

Ženi V.U. nije bilo spasa, njeno tielo je odmah odvezlo pogrebno preduzeće. Ljekari se bore za život njenom suprugu, dok su članovi porodice odvezeni vozilom Hitne pomoći.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", dimnjak je propuštao ugljen-monoksid. Policija je na licu mjesta i obavlja uviđaj.