Region

"UŽAS NESAGLEDIVIH RAZMJERA"! RODITELJI ĐAKA ŠKOLE U SURDULICI ZABRINUTI: Ne znamo da li ćemo moći da zaštitimo djecu!

Autor Ivana Vlajković

Surdulicu je potresao stravičan skandal.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Surdulicu je potresao stravičan skandal nakon što je među učenicima Osnovne škole "Vuk Karadžić" počeo da se dijeli eksplicitni snimak intimnog odnosa između dva đaka do kojeg je došlo u prostorijama ove obrazovne ustanove. Roditelji djece koja idu u ovu školu objašnjavaju da je to užas nesagledivih razmjera i da poslije svega što se dogodilo ne znaju kako će i da li će moći da zaštite svoju djecu.

Roditelj, čija djeca pohađaju školu "Vuk Karadžić" u Surdulici, ispričao je da je za cio događaj saznao od supruge, kada se ona vratila sa posla. "Otac sam dvoje djece, a jedno od njih je vršnjak sa tom djecom koja se pominju. Kad su došli kući, ispričali su nam šta se tačno desilo u školi. Ispričali su da su neke bezobrazne stvari radila druga djeca. Supruga je bila zaprepašćena", kaže otac jednog dječaka.

On je ispričao da se, kako su njemu objasnili, sve dogodilo na času fizičkog, kada je sala bila skoro prazna, a samo nekoliko učenika je ostalo unutra. "Njih dvoje i još neko od djece, koji je snimao. Neko od njih je kasnije pokazivao taj snimak po školi drugoj djeci, kao dobru foru. Ali verujte da uopšte nije smiješno. Ne znam kako bih reagovao da su moja djeca bila umiješana u to. Razgovarao sam sa majkom djevojčice koja ide sa mojim sinom u razred i žena je izbezumljena", kaže sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti, s obzirom da njegova djeca idu u pomenutu školu u Surdulici.

Kako ističe, žena je strašno zabrinuta za bezbjednost svoje ćerke i u razgovoru sa njim rekla mu je da je razgovarala sa razrednim starješinom, te da joj je on odgovorio da je sve u nadležnosti policije i da ne smeju da daju nikakve informacije jer su maloljetna lica u pitanju.

"Razumijem je što je zabrinuta. Ja iskreno ne znam kako bih se postavio da imam žensko dijete, a da je ono umiješano u takvu gadost. Taj snimak se u toku dana proširio cijelim gradom, znate ovo je malo mjesto i sve se brzo sazna. Snimak je obrisan sa mreža. Vjerovatno su neki ljudi sačuvali taj snimak na svom telefonu", priča ovaj otac.

On naglašava da je pitao djecu kada su došla iz škole šta se dešava, da li su nastavnici rekli nešto, i koliko je razumio, nastavnici se trude da zaštite djecu i nije im dozvoljeno da komentarišu bilo šta na tu temu. "Osetljivo je to pitanje i ja ih razumem. Iskreno ne znam šta bismo mogli da uradimo da zaštitimo tu dječicu. Da li je potrebno da se uvede više kamera ili da više razgovaramo sa djecom. Verujte mi, svi smo šokirani i zabrinuti za djecu", završio je otac.