Region

PALIĆ UHAPŠEN U TURSKOJ ZBOG SUMNJE DA JE JEDAN OD VOĐA BALKANSKOG KARTELA! (VIDEO)

Autor Anja Rašović

Državljanin Hrvatske Kristijan Palić, koji se sumnjiči da je jedan od vođa kartela krila zapadnog Balkana, uhapšen je u Istanbulu.

Izvor: Screenshot/Twitter/AliYerlikaya

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja objavio je da je u Istanbulu uhapšen još jedan hrvatski državljanin s Interpolove potjernice. Radi se o Kristianu Paliću, koji je osumnjičen da je jedan od vođa zapadnobalkanskog krila međunarodnog narko-kartela. Interpolovu plavu poternicu za Palićem raspisali su Brazil, Hrvatska i nekoliko evropskih zemalja.

Utvrđeno je da je Palić bio jedan od čelnih ljudi kartela, zadužen za snabdijevanje Evrope kokainom iz Južne Amerike, te da je sarađivao s kartelima koji deluju u Evropi, uspostavio veze s kriminalnim organizacijama u Južnoj Americi i igrao važnu ulogu u pranju novca stečenog kriminalom. Dio turskih medija tvrdi da je upravo on bio ključan u tim nezakonitim aktivnostima.

"Odlučni smo u tome da očistimo Tursku od trgovaca drogom"
Njegovo hapšenje naglašava ključnu ulogu Turske u globalnoj borbi protiv prekograničnih krivičnih djela povezanih s drogom, pišu turski mediji. "'Želio bih da naša draga nacija zna da smo odlučni u tome da očistimo Tursku od nacionalnih i međunarodnih organizovanih kriminalnih organizacija i trgovaca drogom, a uz vašu podršku, uspjećemo'", objavio je Jerlikaja na društvenim mrežama.

"Čestitam našim herojskim policajcima koji su izveli akciju. Molitve našeg naroda su s vama", poručio je ministar. Očekuje se da će ovo hapšenje da ima ozbiljne posledice za zapadnobalkansko krilo narkokartela. Podsjetimo, juče je objavljeno da je u Istanbulu uhapšen i Nenad Petrak, takođe dio moćnog balkanskog narko-kartela.