Region

POZAJMILA BMW OD DEČKA, PA JURCALA 240 NA SAT! Divljala gradom, vozilo uništeno - Evo kakva kazna prijeti i njoj i momku

Autor Aleksandar Blagić

Osnovno javno tužilaštvo se oglasilo u vezi saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđene dvije ženske osobe.

Izvor: društvene mreže

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu 11. novembra su povrijeđene dvije ženske osobe, jedna teže i jedna lakše. Djevojka Z.M. (22) koja je upravljala vozilom, je pozajmila automobil marke "bmw" od svog dečka i vozila je brzinom od 240 kilometara na čas.

"Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, u saradnji sa nadležnom policijskom upravom nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti pod kojima se 11. novembra oko 23.30 časova u Smederevu dogodila saobraćajna nezgoda, do koje je, kako je javnost ranije već obaviještena, došlo usljed neprilagođene brzine stanju puta i uslovima saobraćaja, zbog čega je došlo do gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja sa kolovoza.

Z.M. se stavlja na teret teško djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina. Tokom istrage je utvrđeno da vozilo kojim je osumnjičena upravljala nije njeno, već vlasništvo njenog momka, koji joj je vozilo pozajmio kritičnog dana oko 22,30 časova, iako je znao da Z.M. nije smjela da upravlja vozilom takve zapremine motora i u to vrijeme, te je s obzirom na navedeno i protiv njega podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom", navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Djevojka Z.M. koja je vozila je zadobila lake tjelesne povrede, dok je druga ženska osoba, koja je bila na mjestu suvozača, zadobila teške tjelesne povrede. Ima povredu u vidu preloma lijeve noge.