Region

BEOGRADSKA ŠKOLA NA TAPETU! Užasne prijetnje prestravile roditelje: Odvode djecu sa časova, MUP pojačao patrole!

Autor Miloš Škrbić

Jezive prijetnje o oružanom napadu i bombama izazvale su nelagodu kod roditelja i učenika beogradske škole.

Izvor: MONDO

Osnovna škola "20. oktobar" opet je dobila prijetnju, ali sada oružanim napadom. Ta škola od početka novembra dobija prijetnje i najave o bombama, za koje se do sada ispostavilo da su sve lažne. Direktor škole Branislav Nedeljković roditeljima je poslao sljedeću poruku:

"Poštovani roditelji, događa se upravo ono čega smo se bojali. Na početku nastave u drugoj smjeni stigla je prijetnja oružanim napadom. Po dogovoru o postupanju koji je juče usaglašen sa predstavnicima MUP, sva djeca su u zgradi i neće izlaziti za vrijeme velikih odmora. Policija pojačava prisustvo u dvorištu i zoni škole. Siguran sam da ste svi zabrinuti, i molim vas da, ukoliko odlučite da dođete po svoju djecu, uradite to na glavnom ulazu. Očekujemo da sastanak Savjeta roditelja održimo u zakazanom terminu. Moramo zadržati prisebnost zbog mentalnog stanja naše djece“.

Majka jedne učenice koja pohađa peti razred škole "20. oktobar“ je rekla da bez obzira na poziv direktora na pribranost, informacija o novoj prijetnji se u roku od nekoliko minuta proširila po školi, a veliki broj djece je krenuo kućama, na zahtjev roditelja koji su ih zvali telefonom. Po mnogu mlađu djecu odmah su došli roditelji.

Najveća beogradska osnovna škola "20. oktobar“ već više od dvije nedelje dobija prijetnje i dojave o bombama, nekada i po tri u toku dana, a stizali su i u vrijeme jesenjeg raspusta, što je sve izazvalo veliko uznemirenje kod đaka i kolektiva, kazala je za jedna od nastavnica te škole koja je željela da ostane anonimna. Juče je, kako je saopšteno, MUP  sa predstavnicima škole, Sekretarijatom za obrazovanje i dječiju zaštitu grada Beograda, školskom upravom i policijskim službenicima Policijske uprave za grad Beograd održao sastanak.

Tom prilikom je odlučeno da će biti pojačane mjere obezbjeđenja u školi, i dodato da od 13. novembra, školu obezbjeđuju dva policijska službenika, a vrše se i obilasci kroz redovnu interventnu, patrolnu i operativnu djelatnost i češći su obilasci tokom noći.