Region

PRETICAO PO GUSTOJ MAGLI, PA UDARIO U KOMBI - Detalji nesreće ministra Banožića: Ima teške povrede glave, auto smrskan

Autor Ivana Lazić

Ministar odbrane Hrvatske, teško je povrijeđen u nesreći kod Vinkovaca.

Izvor: Youtube/ON THE WAY/RTL/Screenshot

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić, koji je jutros učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Vinkovaca u kojoj je jedna osoba poginula, zbog težine zadobijenih povreda biće prebačen je u KBC Osijek, potvrđeno je iz vinkovačke bolnice u kojoj je Banožić hospitalizovan nakon nezgoda.

Iz bolnice nisu precizirali kakve je povrede zadobio ministar Banožić, samo da su one teže i da će tokom dana biti prevezen iz Vinkovaca u KBC Osijek na dalje liječenje.

Prema informacijama, vozač kombija koji je stradao u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći kod Vinkovaca je 40-godišnji muškarac iz Privlake. Riječ je o vlasniku građevinskog zanata, koji je vjerovatno išao na gradilište prema Vinkovcima. Iza njega su ostala supruga i dvoje maloljetne djece.

Kako pišu hrvatski mediji, Banožić je krenuo u lov svojim džipom kada se dogodila nesreća. On je po gustoj magli pokušao da pretekne kamion i naletjeo je na kombi.

Na fotografijama sa mjesta udesa vidi se da je do sudara došlo u lijevoj traci, a ministrov automobil je prevrnut na bok i potpuno smrskan.

"Ministar je posle nesreće doveden u našu bolnicu. Nakon primarnog liječenja i dijagnoze, utvrđeno je da su povrede teške, ali za sada nisu opasne po život. Ali zbog neophodnog neurohirurškog nadzora, jer nemamo neurohirurgiju, prevezen je u KBC Osijek“, saznajemo od direktora OB Vinkovci dr Krunoslava Šporčića.

Kako prenosi Jutarnji list, ministar ima kontuzije u predjelu glave, povrede grudnog koša i prelom noge.

"Njegove povrede glave su najteže. Ponekad je u kontaktu, a ponekad ne. Bio je sam u autu. Prema preliminarnim i nezvaničnim podacima, kod Banožića nije pronađen alkohol, a on je navodno bio na putu u lov", rekao je izvor lista.

(Mondo)