Region

KONTROLORKA OŠAMARILA UČENIKA U TRAMVAJU, ON SVE SNIMIO! "Žena mi je rekla da sam kreten" - preti joj OTKAZ (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Iz ZET-a su potvrdili autentičnost snimka za Index.hr i dodali da je protiv kontrolorke pokrenut disciplinski postupak.

Izvor: Tiktok/ipernar/Screenshot

U srijedu je u tramvaju ZET-a, javnog prevoza u Zagrebu, kontrolorka ošamarila mladića. Kako se vidi na snimku koji se širi društvenim mrežama, učenik snima kontrolorku u tramvaju i govori: "Žena mi je rekla da sam kreten", nakon čega ga kontrolorka ošamari uz pitanje: "Da li smiješ da me snimaš?". Učenik joj je odgovorio smijanjem.

Iz ZET-a su potvrdili autentičnost snimka za Index.hr i dodali da je protiv kontrolorke pokrenut disciplinski postupak. "Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. novembra u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših radnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebno ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja nezavisno od okolnosti", saopštili su oni.

Kontrolorki prijeti otkaz

Putnik koji je napadnut juče je došao u ZET, predao je snimak događaja, a radnici su mu se izvinili u ime kompanije i naveli kako će preduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje kontrolorke. ZET je takođe kontaktirao i njegove roditelje i još jednom se "izvinio zbog nemilog događaja". ZET je promptno pokrenuo disciplinski postupak koji može završiti i mjerom vanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obveze.

"Ističemo kako su radnici ZET-a skladno pravilnicima, kao i načelima kompanije, obvezni profesionalno i uljudno da se ophode prema putnicima. ZET ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvom obliku nasilja, tim više što su i naši djelatnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja. Stoga, kao odgovoran poslodavac, preduzećemo sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcionisalo, te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle", kazali su o događaju iz ZET-a.