Region

OGLASIO SE SIN BRAČNOG PARA KOJI JE IZGORIO JUČE U POŽARU KOD NIŠA

Izvor Kurir

"Kada je brat ustao u 4.20 sati da ide na posao, vidio je požar i vatru iz dijela kuće u kojem žive naši roditelji. Pozvao me je i ja sam odmah uletio u tu vatru, bacio nekoliko kofa vode koje sam imao, ali je već bilo kasno"

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Ovim riječima počinje svoju ispovjest Nebojša Nikolić, sin Ignjata (84) i Svetlana Nikolić (74) iz sela Rujnik, koji su nastradali juče u stravičnom požaru u porodičnoj kući.

"Požar buknuo od svijeće tokom noći"

Nebojša kaže da su njegovi roditelji već mjesec dana živjeli bez struje, te je po svemu sudeći požar izazvala svijeća.

- U toku noći je od svijeće buknuo požar. Vjerovatno je otac ustao da pomogne majci da ide do toaleta, jer je bila nepokretna. Imali su jednu neonku na punjenje, ali je nisu koristili tokom noći jer im je smetalo svjetlo. Oni su bili stariji ljudi koji su bili bolesni. Vjerovatno je ta svijeća pala i izazvala požar - priča Nebojša.

Njegovi roditelji su živjeli u prizemlju, u ukopanom dijelu kuće, a on i brat na spratu.

- Brat i ja smo na spratu i nismo mogli da osjetimo dim. Kada smo vidjeli požar utrčao sam u sobu, ali je vatra zahvatila i mene. Dobro sam prošao, kada je pukao ekran na televizoru mogao je da me posječe - objašnjava Nebojša.

"Supružnicima isključena struja zbog dugova"

On kaže da su njegovi otac i majka već mjesec dana živjeli bez struje, koja im je isključena zbog dugova.

Prostorija u kojoj je izbio požar je u potpunosti izgorela, sa svim ličnim stvarima nastradalih supružnika.

- Sve je izgorelo. Nemam njihove fotografije, ni na umrlicu da stavim - kaže Nebojša.

Tijela nastradalih supružnika su poslata na obdukciju, a policija je obavila uviđaj na mjestu nesreće radi utvrđivanja uzroka požara. Soba u kojoj su izgoreli supružnici zapečaćena je policijskom trakom.

"Volio je da koristi sveće"

Nebojša kaže da je njegov otac volio da koristi sveću.

- I kada su imali struju, on je volio da koristi svijeću. Više je volio tu svijeću, nego sve sijalice zajedno - kaže Nebojša.

U braku bili 55 godina

Nebojša kaže da su njegovi roditelji u braku proveli 55 godina.

- Ovo je čista nesreća, ne dao Bog nikome. Njima je možda bilo zapisano zbog godina, starosti ili bolesti. Nije moralo baš na ovakav način. Zajedno su živjeli 55 godina, zajedno su i otišli, ako ništa drugo - kaže Nebojša.