Region

DRŽAO JE ZA VRAT, ZAKLJUČANU NA KROVU ZGRADE I SILOVAO: Osuđen dvojac, koji je napastvovao djevojčicu u Splitu!

Autor Miloš Škrbić

Istražni zatvor im je krajem maja 2021. određen zbog uticaja na svjedoke.

Izvor: YouTube/Al Jazeera Balkans/Printscreen

Zbog silovanja djeteta mlađeg od 15 godina na splitskom sudu je na godinu i po dana maloljetničkog zatvora oduđen 21-godišnjak, dok je njegov vršnjak u istom slučaju optužen za bludničenje dobio uslovnu kaznu. Obojica su dobila i vaspitne mjere - kako bi bili uključeni u psihosocijalni tretman. Takođe im je zabranjeno da uznemiravaju žrtvu. 

Njih dvojica su, prema optužnici, u maju 2021. pozvali djevojčicu na krov nebodera u središtu Splita. Prijetili su joj i nasilno je ugurali u lift, popeli se na krov i zaključali vrata, kako ne bi pobjegla. U presudi se navodi kako su je dirali po intimnim djelovima tijela, nakon čega je jedan mladić otišao s krova zgrade zaključavši vrata.

Za to je vreme drugi 21-godišnjak djevojčicu ljubio, pritiskao je tijelom, otkopčao joj pantalone, a potom je silovao držeći je rukama za vrat. Djevojčicu je od dalje torture spasio brat koji se popeo na krov.

Dvojica tada 18-godišnjaka bila su u pritvoru mjesec dana. Istražni zatvor im je krajem maja 2021. određen zbog uticaja na svjedoke, no nakon mjesec dana provedenih u zatvoru u Bilicama pušteni su da se brane sa slobode. Otad su bili na slobodi.