Region

MISTERIOZNI STUDENT BIO U UČIONICI, NA 2 METRA OD DJEČAKA: Njegovo ime drži se u tajnosti, evo kako će pomoći u istrazi

Autor Ivana Lazić

Student istorije koji je bio na praksi kobnog dana, kada je dječak (13) pucao na vršnajke, mogao bi da bude jedan od ključnih svjedoka u istrazi.

Izvor: twitter/printscreen

Student istorije koji je kobnog dana bio u kabinetu kada je dječak (13) pucao na vršnjake i pripadnika i pripadnika obezbjeđenja, jedan je od oštećenih u postupku i njegova uloga je vrlo dragocjena u daljoj istrazi. Njegovo ime se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu čuva u strogoj tajnosti.

Mladić, koji je bio na praksi kod profesorke istorije, posmatrao je sve što se desilo u "učionici smrti" - kabinetu istorije na času odeljenja VII/2 i čuo je svaki od 45 pucnjeva u njegovoj neposrednoj blizini, na metar ili dva od njega.

"Student nije ni sanjao šta će ga snaći tog jutra, jer kome je moglo pasti na um da će jedan učenik tog dana zapucati na svoj razred i nastavnicu i da će umjesto sa olovkom ući u školu sa očevim pištoljima, naoružan "do zuba" - otkriva izvor Republike blizak istrazi.

O tome kako i na koji način je student doslovce uspio da spase sopstveni život, za sada se drži u tajnosti, ali ističe da je taj mladi čovjek preživio veliku traumu na koju niko i ne bi mogao ostati imun.

Student je u slučaju jedan od ključnih svjedoka koji je bukvalno za dlaku izbjegao smrt od rafala i prisustvovao stradanju jednog razreda. Mentorku studenta učenik je pogodio ali je na sreću preživjela.