Region

POZNATO KOLIKU KAZNU TUŽILAŠTVO TRAŽI ZA RODITELJE UBICE IZ RIBNIKARA: Zbog lažnih iskaza zatvor prijeti i ovim ljudima!

Autor Miloš Škrbić

Podaci objavljeni na današnjoj konferenciji za novinare.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

 Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv oba roditelja maloljetnog ubice koji je 3. maja počinio masovno ubistvo u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", ali i predsjednika i instruktora streljačkog kluba u kom su trenirali pucanje. Tužilaštvo je sudu preporučilo maksimalne kazne na djela koja im se stavljaju na teret.

Kako je tužilac Nenad Stefanović saopštio, Tužilaštvo je preporučilo sudu da potvrdi optužnicu i da optužene proglasi krivim.

Za oca maloljetnog ubice zatražili su 12 godina zatvora, za majku, čiji je neosporni DNK pronađen na metku - dvije godine i šest mjeseci, a za predsjednika streljačkog kluba i instruktora po tri godine zatvora.

Zbog krivičnog djela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsjednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting" i Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. Ratko I. je tvrdio da nije vidio dječaka kako puca, da ga je samo jednom vidio kako dotrčava i da je naložio instruktoru da se udalji napolje, niti da ga je ikad upoznao dijete i sa njjim bio na vatrenoj liniji, što je u suprotnosti sa onim što su nadležni utvrdili.

Instruktor Nemanja M. isto je, tokom istrage, kako kaže tužilac, lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Kecmanović na svoju odgovornost dao sinu da puca, navodeći da bi mu to onemogućio, kao i da Vladimir K. dolazio s nekim u streljanu da puca - čiji je iskaz suprotan prikupljenimm dokazima.

BONUS VIDEO