Region

PRONAĐENO TIJELO DJEČAKA (13) NAVODNO NASTRADALOG U TUČI U NIŠKOJ BANJI

Autor Uroš Matejić

Istraga je u toku, a očekuje se i zvanično saopštenje o detaljima tragičnog događaja.

Izvor: Kurir/M.S./Privatna arhiva

U tuči maloljetnika u Niškoj Banji, koja se dogodila juče prije podne, jedan od njih (13) je stradao, a sumnja se da ga je usmrtio dječak sa kojim se družio. U hitnoj pomoći kažu da je ekipa otišla u Nišku banju po prijavi da se dijete na ulici ne osjeća dobro, a da su vrlo brzo pronašli i tijelo drugog dječaka u kući u Tošketovoj ulici.

Niška policija je saopštila da su dobili prijavu da je jedan dječak pronađen bez znakova života, a da je drugi prebačen u Urgentni centar. Iz Hitne pomoći u Nišu su rekli da su prvo zatekli dijete koje je imalo nešto slično epileptičnom napadu, a da su nakon toga zatekli tijelo drugog djeteta.

"Moja koleginica je čula da je neko rekao 'ovdje neko mrtav leži'. Naravno da su postupili kao što bi svaki ljekar, svaka majka protivno pravilima službe utvrdila da nekome treba pomoć. Nažalost, drugo dijete je bilo bez vitalnih parametara odnosno sa povredama koje su inkompatabilne sa životom. Obaviještena je policija, u međuvremenu pozvana je još jedna ekipa, koja je dijete, koje je prvobitno zatečeno sa spoljnim vidljivim povredama, prevezla do Urgentnog centra za dalju dijagnostiku", navela je dr Maja Stojanović iz niške Hitne pomoći.

Oba dječaka su rođena 2010. godine. Iz Kliničkog centra u Nišu je rečeno da taj dječak nema ozbiljnije povrede, dok se takođe pretpostavlja, za sada još uvijek nezvanično, da je dječak koji je stradao, stradao i iskrvario zapravo od rana koje su mu nanijete oštrim predmetom u predjelu vrata i glave. Istraga je u toku, a očekuje se i zvanično saopštenje o detaljima tragičnog događaja.

BONUS VIDEO: