Region

MALOLJETNIK U ALKOHOLISANOM STANJU, PREKRŠAJNA PRIJAVA PROTIV OCA I VLASNIKA LOKALA

Autor Anja Rašović

Protiv vlasnika lokala „Monte group NK“ podnešena je prekršajna prijava nakon što je policija zatekla njegovog sina pijanog u tom ugostiteljskom objektu, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući preventivne aktivnosti, u noćnim satima zatekli maloljetno lice u alkoholisanom stanju, te protiv oca podnijeli prekršajnu prijavu zbog zanemarivanja djeteta”, ističu u saopštenju.

Navode da su potiv pravnog lica koje obavlja ugostiteljsku djelatnost i odgovornog lica podnijete prekršajne prijave zbog prodaje ili omogućava korišćenje alkoholnog pica licu koje nije navršilo 18 godina.

“Naime, pripadnici policije su u ulici Novice Cerovića zatekli maloljetno lice staro 17 godina u vidno alkoholisanom stanju, koje su transportovali u medicinsku ustanovu na ukazivanje ljekarske pomoći, nakon čega je on otpušten na kućno liječenje”, navodi se u saopštenju.

Nakon preduzetih radnji iz nadležnosti policije, protiv zakonskog zastupnika maloljetnika – oca, je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje djeteta.

“Protiv pravnog lica „Monte group NK“ d.o.o Nikšić, koji obavlja ugostiteljsku djelatnost u objektu vrste – bar i disko klub, je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz člana 25 Zakona o javnom redu i miru – omogućava korišćenje alkoholnog pica licu koje nije navršilo 18 godina. Za ovaj prekršaj je zaprijećena novčana kazna do 5.000 eura”, precizirano je u saopštenju.

Osim toga podnijeta je i prekršajna prijava protiv odgovornog lica u ovom pravnom licu, a za koji slijedi novčana kazna do 1.500 eura.