Region

"OPREMA NAM SE TOPI, NE MOŽE DA SE PRIĐE VATRI!" Apokalipsa u Hrvatskoj, gori na hiljade kvadrata u Osijeku (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

U Osijeku je buknuo veliki požar 40 minuta iza ponoći, a situacije se i dalje nije poboljšala.

Izvor: Twitter/printscreen/@RavnateljstvoCZ

U krugu fabrike za preradu plastike Drava u naselju Brijest u Osijeku je rano jutros oko pet časova došlo do velikog požara, a pojavio se i snimak vatrene buktinje sa kojom se vatrogasci i dalje bore. Građane su probudile sirene oko pet časova, a požar je izbio 40-ak minuta nakon ponoći.

Prema najnovijim informacijama hrvatskih medija, Hitna pomoć je intervenisala više puta zbog izloženosti vatrogasaca velikoj toploti. Oko 100 Nepalaca radi u ovoj fabrici, oni žive blizu fabrike i svi su morali da se evakuišu zbog požara, a zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin je najavio da će im grad osigurati privremeni smještaj.

Vjetar ne dopušta gašenje požara koji se pojačao oko četiri sata ujutru. Sa oko 50 vozila vatru gasi oko 100 vatrogasaca.

"Situacija je grozna. Više od 10 hektara plastike gori i došlo je do zidova fabrike. Upravo pomjeramo sve zapaljive i eksplozivne predmete da bi spriječili proširenje vatre i na taj dio zgrade. Jedan objekat je nažalost već zahvaćen. Temperatura je nevjerovatna, ne može da se priđe na više od 30 metara. Oprema na nama se topi. Ostajemo bez vode svako malo, za sada smo živi i zdravi, ali ovo je pakao. Ovako nešto još nisam video", rekao za "Glas Slavonije" Boris Banjan, zamenik načelnik Javne vatrogasne stanice Osijek.

BONUS VIDEO:

Požar u fabrici u Osijeku
Izvor: Youtube/JPVP Grada Osijeka

Tagovi