Region

MAJKA OSTAVILA TROJE DJECE U HRVATSKOJ I OTIŠLA SA DEČKOM! 4 dana HORORA - policija zatekla jeziv prizor!

Autor Jana Desovski

Kada su zaposleni u nadležnim službama ušli u kuću, ostali su zatečeni prizorom koji su vidjeli.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

Troje djece, od kojih najstarije ima 15 godina i koje je čuvalo još dvoje mališana, od 1. do 4. januara ove godine u jednom istarskom mjestu bilo je samo u kući. Ovu nesavjesnu odluku svjesno je donijela njihova majka, koja je sa svojim partnerom otišla kod njegove majke u Slavoniju. I umjesto 4. januara, kada su je iz Centra za socijalni rad pozvali da su djeca i rekli da su oduzeli djecu od porodice i da je zbog toga u nevolji, majka se vratila tek 9. januara i naravno, u praznu kuću jer su joj nadležne službe oduzele djecu.

A ta kuća je, kako je istraživanjem otkriveno, sve samo ne toplo mjesto gdje djeca treba da odrastaju bezbrižno i bezbjedno. Ostavila je djecu u mračnoj i hladnoj prostoriji bez grijanja.Dio sobe je bio preplavljen vodom i preko poda je razvučen produžni kabl kako bi se djeca grijala uz pomoć grijalice.

Kada su zaposleni u nadležnim službama saznali da djeca borave u kući bez nadzora roditelja, ostali su zatečeni prizorom koji su vidjeli. Obuzela ih je tuga. Troje djece stajalo je jedno pored drugog tik do vrata. Dvojica starijih bili su obučeni u jakne, a najmlađe dijete je bilo samo u majici. Rekli su da će se mama uskoro vratiti, samo nisu znali kada. Kuća je bila "ledena", a najstarije dijete je reklo da brine o mlađoj braći i da im kuva. I ponosno je dodao da im je tog dana napravio kokice.

Kada su izvedeni iz kuće jer im je rečeno da ne mogu sami da žive u kući i u takvim uslovima, tri brata su bila mirna i poslušna. Ali kada su izašli napolje, umjesto da uđu u službena vozila, počeli su da bježe. Iako su pobjegli munjevitom brzinom, uhvaćeni su na stanici i potom smješteni u odgovarajuće ustanove.

Prema ijrečima vještaka, majka okrivljene ima poremećaj ličnosti zavisnosti, a po ocjeni tužilaštva, grubo je povrijedila prava djeteta, pa je prijavljena za tri krivična djela protiv braka, porodice i djece. U optužnici koja je nedavno podignuta protiv nje traže djelimično uslovnu kaznu od 18 mjeseci, od čega bi pola godine morala da provede iza rešetaka, dok bi ostatak bio uslov sa petogodišnjim rokom provjere. A istovremeno, na predlog tužilaštva, ako sud presudom odluči, moraće da bude uključena u porodično savjetovalište pod nadzorom Probacione kancelarije na godinu dana.

Optužena je, inače, priznala krivicu, navodeći da je ovu odluku donijela jer je uspaničena zbog zdravstvenog stanja majke svog partnera, kojoj je ona na prvom mjestu. A djecu je tad ostavila samu jer nije imao ko da brine o njima... ali je pokušala da umanji krivicu izjavom da je zamolila drugaricu da ih čuva. Međutim, drugarica je to odbila, upozorivši je da kršila je zakon i da to ne čini.

BONUS VIDEO: