Region

POTRESNA ISPOVIJEST POLICAJCA KOJI JE PRONAŠAO NEUHRANJENU DJEVOJČICU (2)! "Ležala je u automobilu BEZ SVIJESTI!"

Autor Jana Desovski

Pokrenuta je istraga protiv majke devojčice L.R. (2) koja je pronađena na zadnjem sedištu automobila marke "mercedes".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Automobil 'mecedes' je jurio kroz Železnik, pa sam i ja krenuo za njim. U jednom trenutku mi se učinilo da se nešto dešava u njemu. Sustigao sam ga i vidio sliku koju nikada neću zaboraviti u svom životu. Djevojčica od dvije godine bez svjesti u naručju majke na zadnjem sjedištu. Gledam, gotovo da ne diše...", počinje svoju priču policijski službenik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd Aleksandar Milićević.

Hrabri policajac nije gubio vrijeme već je odmah pozvao svoje kolege u dežurnoj službi, a oni dječiju bolnicu u Tiršovoj ulici kako bi bili spremni za prijem djevojčice. "Bila je velika gužva u gradu. Ja sam samo želio da što prije stignemo u bolnicu. Išao sam ispred 'mercedesa' i pravio mu put. Za manje od 15 minuta stigli smo u "Tiršovu". Ljekari su već bili ispred. Ostao sam skamenjen kada sam vidio djevojčicu na kolicima. Nije otvarla oči, plašio sam se da li je živa... Znate, ja imam ćerkicu 20 dana mlađu od ove djevojčice. Ne mogu vam opisati koliko sam se uplašio, koliko mi slika mog dijeteta i ove djevojčice vrtjelo po glavi...Ostao sam pola sata duže ispred bolnice. Čekao vijesti o njoj", kaže Milićević.

Prema njegovim riječima, prva informacija je bila da je dijete došlo svijesti, ali je i dalje bila kritično. "U toku dana ponovo sam zvao. Dobio sam ohrabrujuće vijesti", djevojčica je bila bolje i van životne opasnosti. Više ništa ne znam. Uradio sam ono što bi uradio svaki moj kolega. Samo mi je bilo bitno da spasim dijete i u tome sam uspio. Nastavljam da radim svoj posao onako kako najbolje znam", kaže Aleksandar.

Prema poslednjim informacijama, djevojčica je na odjeljenju za neurologiju i nalazi se u stabilnom stanju.

Podsjetimo, pokrenuta je istraga protiv majke djevojčice L.R. (2) koja je pronađena na zadnjem sjedištu automobila marke "mercedes". Ljekari su obavjestili policiju da je devojčica neuhranjena, a u cio slučaj uključeni su i tužilaštvo i Centar za socijalni rad. Majka još uvijek nije uhapšena, ali je istraga pokrenuta.

BONUS VIDEO:

Tagovi