Region

PALA MAFIJA SA BALKANA - GODINAMA VARALI KLADIONICE! Na čelu bande poznati sportista, ovako su uzimali novac

Autor Milutin Vujičić

Privedena su 23 člana bande koja je godinama uspijevala da "vara" kladionice.

Izvor: Profimedia

Španska policija, u saradnji sa Interpolom i Europolom, uspjela je da razotkrije kriminalnu organizaciju koja je godinama uspijevala da "vara" kladionice. Utvrđeno je da iza organizovane bande stoje Bugari i Rumuni koji su od 2020. godine uspijevali da i prje nego što zvanično bude zavedena promjena rezultata - uplate novac "u lajvu". Navodno, to su uspjeli uz pomoć satelita preko kojih su uživo pratili razna sportska takmičenja i imali informacije prije kladionica.

Kladili su se preko interneta i unaprijed su imali spremne sigurne i velike uplate, tako da su "ojadili" kladionice za velike iznose, međutim na kraju je sve raskrinkano.. Nezvanično, vođa kriminalne organizacije je bugarski stonoteniser čije ime nije otkriveno, a koji je pored tehnologije koristio i staromodnu tehniku potplaćivanja sportista.

Europol prenosi da su se uglavnom kladili na mečeve u Aziji i Južnoj Americi, ali i na važnije događaje poput Bundes lige, ATP i ITF turnire, UEFA Ligu nacija, pa čak i Svjetsko prvenstvo u Kataru. Oni su takođe bili povezani i sa drugim kriminalnim grupama koje su namještanje utakmice širom Evrope, a posle dugosežne istrage policije, Interpola i Europola, bugarski stonoteniser je izručen Španiji.

Prema dostupnim informacijama uhapšene su 23 osobe, a zaplijenjene su dvije kuće, tri luksuzna vozila, dva satelita, uređaji za ometanje signala, 80 mobilnih telefona, 47 računa u banci...