Region

"UDARAO SE OD BOLOVA, A LIJEČILI MU SUNČANICU" Doktorke suspendovane zbog smrti dječaka Aleksandra (10)!

Autor Jana Desovski

Smrt dječaka iz Bijeljine danima je jedna od glavnih tema bosanskohercegovačkih medija, a javnost ali i porodica traže odgovore o propustima.

Izvor: Unsplash

Zbog smrti desetogodišnjeg dječaka iz Bijeljine suspendovane su dvije doktorke u tom gradu, a njegova porodica i javnost u Bosni i Hercegovini traže odgovore zašto se to dogodilo, sumnjajući da je riječ o nemaru. Dječak Aleksandar K. preminuo je krajem avgusta u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, nedugo nakon što je hitno prevezen iz bolnice u Bijeljini, gdje je bio na višednevnoj nezi. Desetak dana nakon sahrane, njegovi roditelji su odlučili da javno progovore i ukažu na sumnje u propuste.

Prema riječima dječakove majke, dječak je prvo pogrešno liječen od sunčanice, dok je porodica sumnjala da je dječak preminuo od posljedica meningitisa. "Došao je u bolnicu na nogama, a poslednjeg dana nikoga nije prepoznao. I on je postao agresivan, stiskao je zube i udarao se od bolova", rekla je majka u bolnoj ispovijesti. 

Ona i dječak su kolima Hitne pomoći prevezeni u Banjaluku, ali tamo nije bilo načina da se spase. Direktor bolnice u Bijeljini dr Zlatko Maksimović potvrdio je da su dvije doktorke suspendovane i pokrenut disciplinski postupak zbog proceduralnih grešaka u liječenju desetogodišnjeg dječaka.

Smrt dječaka iz Bijeljine danima je jedna od glavnih tema bosanskohercegovačkih medija, a javnost ali i porodica traže odgovore o greškama koje su dovele do kobnog ishoda.

BONUS VIDEO: