Region

DIJETE (9) IZ KRAGUJEVCA STARIJI MLADIĆI NATJERALI DA POJEDE BOMBONU SA DROGOM! Dječak se odmah srušio

Autor Jana Desovski

Dijete (9) iz Kragujevca stariji momci su natjerali da pojede bombonu od koje mu je pozlilo.

Izvor: RINA.RS

Prema nezvaničnim informacijama koje su stigle do redakcije Ucentar, ispred jedne osnovne škole u širem centru Kragujevca, dijete uzrasta 9 godina stariji momci su naterali da pojede bombonu od koje mu je pozlilo. Posle nekoliko trenutaka srušio se.

Djjete, koje pohađa drugi osnovne, je bez svijesti hitno prevezeno u UKC Kragujevac gde je analizama ustanovljeno prisustvo amfetamina u krvi. Sada je stabilno. "To što su se ovakva lica pojavila ispred jedne škole ne znači da se ne mogu pojaviti i ispred drugih", navodi sagovornik Ucentra upućen u sam događaj:

"Razgovarajte sa djecom o ovakvim temama. Na vrijeme treba reagovati i prijaviti bilo kakva sumnjiva lica školskom policajcu i policiji uopšte radi prevencije bilo kakvog rizika."

Amfetamini su stimulansi koji djeluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini. To je sintetički stimulans mozga koji uzrokuje promjene mentalnih i motoričkih funkcija. Prilikom zloupotrebe, amfetamini podstiču aktivnost organizma do krajnjih granica izdržljivosti, pritom redukujući osećaj gladi i umora.

BONUS VIDEO: