Region

HTIO JE NJIH DA DIGNE U VAZDUH, A NE SEBE - Komšije o programeru iz Smedereva: Stalno su se svađali, nisu plaćali kiriju

Autor Ivana Lazić

Programer, Đorđe A., koji se posle stravične eksplozije u zgradi u Smederevu, raznio eksplozivom, nije imao namjeru da naudi sebi, tvrde komšije.

Izvor: RTS/Screenshot

Jutro nakon stravične eksplozije u zgradi u Smederevu, policija ne dozvoljava pristup okupljenim stanarima, koji su vidno uznemireni. Kako kažu scene nikad neće zaboraviti. Podsjećamo, Đorđe A. programer po zanimanju, se nakon svađe sa podstanarima, četvoročlanom porodicom, raznio sa više kilograma eksploziva. 

"Ta porodica je dvije godine živjela u ovoj zgradi. Bili su podstanari kod Đorđa. Stalno su se svađali oko kirije jer mu je nisu plaćali, a on je želio da ih iseli", kaže žena koja je živi u zgradi u kojoj se dogodila eksplozija. Prema njenim riječima, ona vjeruje da Đorđe sinoć nije htio da sebe ubije.

"Sigurna sam da nije htio sebe da ubije. Htio je da njih ubije, da ih 'digne u vazduh' i to zbog kirije. Ne mogu da povjerujem šta se dešava oko nas", kaže uznemirena žena.

Nakon stravične detonacije koja je odjeknula gradom, na licu mjesta nastradao je Đ. A. čiji su djelovi tijela bili razbacani po ulici, a dvoje mladih, brat i sestra, zadobili su teške povrede. Mladić (25) je u eksploziji zadobio teške povrede oka, a prema prognozama ljekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid. Devojka (22) ima višestruke posjekotine na tijelu.

Eksplozija se dogodila na petom spratu zgrade, a od jačine eksplozije izbijena su sva vrata u zgradi, a cio peti sprat potpuno je uništen.