Region

VLASNIK STANA AKTIVIRAO BOMBU POSLE SVAĐE SA STANARIMA: Nisu mu dali da uđe - Detalji eksplozije u Smederevu

Autor Ivana Lazić

Eksploziv u zgradi u Smederevu, navodno je aktivirao vlasnik stana, nakon kraće svađe sa stanarima, zbog neplaćene kirije.

Izvor: RTS/Screenshot

U centru Smedereva sinoć je došlo do stravične eksplozije nakon što je aktivirana bomba na trećem spratu zgrade u Ulici slobode  Eksploziv je aktivirao vlasnik stana na trećem spratu nakon kraće rasprave sa stanarima koji su taj stan iznajmljivali. Navodno, razlog za svađu je bila neplaćena kirija.

Vlasnik stana je pokušao da uđe stan, ali mu stanari nisu dozvolili. Nakon toga je pokušao da ubaci bombu u stan. On se raznio, dok su dvije osobe povrijeđene.

Podsjećamo, u eksploziji koja se sinoć oko 20.30 dogodila u zgradi u Ulici slobode u centru Smedereva, jedna osoba je stradala, a dvije su povređene. Prema riječima stanara, svih 25 stanova u zgradi pretrpjelo je veliku materijalnu štetu. Oko zgrade i u okolnim ulicama su delovi namještaja, stolarije, stakla.

Inače, doktor Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo, kaže za Kurir da su povrijeđeni brat i sestra van životne opasnosti, a da je mladić teže povrijeđen i prebačen za Beograd.