Region

JEDVA SAM POBJEGAO, U STANU MI RAZNIJETA STAKLA! Jezive izjave očevidaca eksplozije u Smederevu (VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pročitajte izjave očevidaca strašne eksplozije u Smederevu!

Izvor: RTS/Screenshot

Eksplozija u Smederevu u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su ranjene, najvjerovatnije je bila izazvana eksplozivom, pišu domaći mediji.

Eksplozija se čula i deset kilometara dalje, a poginula osoba je najvjerovatnije aktivirala eksploziv. Prema riječima očevidaca, četvrti sprat i dva sprata ispod su razneseni. Jedna osoba je izgubila život, a dvije su povrijeđene, potvrdio je MUP. Prema riječima stanara, u stanu živi četvoročlana porodica.

"Otac i unuka su bili na trgu kada se dogodila eksplozija", rekao je jedan od stanara, čiji je stan tačno ispod onog u kom se dogodila eksplozija. On je dodao da su ranjeni brat i sestra, a da je jedna osoba poginula.

"To je bila katastrofa. Jedva smo uspjeli da pobegnemo. U stanu su mi razvaljena ulazna vrata, popucali su mi prozori i staklo u kuhinji", rekao je drugi stanar koji se u trenutku eksplozije nalazio ispred zgrade.

On je naveo da su svi stanovi u zgradi, kojih ima oko 25, pretrpjeli veliku materijalnu štetu. Oko zgrade i u okolnim ulicama su djelovi namještaja, stolarije, stakla. 

Pogledajte snimak.

BONUS VIDEO: