Region

MAJKA (20) KOJA JE BACILA BEBU U BUNAR PRIZNALA ZLOČIN! Ima još dvoje vrlo male djece, a evo ko brine o njima

Autor Uroš Matejić

Policiji je navodno prvo priznala zločin, ali se u nastavku postupka brani ćutanjem.

Hrvatska policija
Izvor: Youtube Printscreen/Al Jazeera Balkans

Ženi (20) iz Hrvatske, osumnjičenoj da je novorođenče bacila u bunar kod Gospića, određen je istražni pritvor, javljaju "Nezavisne". Kako se dalje saznaje iz dobro obaviještenih izvora, osumnjičena je majka dvoje vrlo male djece o kojoj sada brinu njen suprug i majka. Policiji je navodno prvo priznala zločin, ali se u nastavku postupka brani ćutanjem.

Inače, državno tužilaštvo i karlovački istražni sudija nisu saglasni oko pritvorskih razloga. Županijsko državno tužilaštvo objavilo je da je istražni sudija samo delimično prihvatio njihov predlog za određivanjem istražnog zatvora, tj. samo zbog straha od uticaja na svjedoke, ali ne i zbog naročito teških okolnosti krivičnog djela, prenosi Index.hr.

Državno tužilaštvo uložilo je žalbu u odnosu na taj dio odbijenog predloga, uz obrazloženje da je pritvaranje tražilo osim "zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i radi neometanog odvijanja postupka za krivično djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške".

Istražni sudija karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer je svoje stajalište pojasnio Hini riječima da je krivična prijava podneta zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela teškog ubistva, ali da se za sada ne može znati hoće li tako i ostati, odnosno radi li se zaista o teškom ubistvu ili nekoj drugoj kvalifikaciji.

Tek slijede medicinska i psihijatrijska veštačenja, podsjetio je Kosijer, ističući da su vještaci ti koji bi trebalo da utvrde radi li se u ovom slučaju možda o postporođajnoj depresiji, a kaže i da on za sada nije našao elemente za stavku "posebno teških okolnosti krivičnog djela".

"Odredio sam istražni zatvor, treba ispitati supruga, majku i druge svjedoke bez da osumnjičena utiče na njih, ali uz to još puno toga treba utvrditi, a vještačenja nerijetko traju dugo", kazao je sudija.

BONUS VIDEO:

Tagovi