Region

JEZIVE SCENE U MOSTARU! Žena gledala skokove sa Starog mosta, pa pala niz stijene u Neretvu i POGINULA

Autor Uroš Matejić

Nesrećna žena je skokove posmatrala u blizini bašte ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene.

Izvor: Youtube/arontravel1307

55-godišnja Mostarka A. G., koja se juče teško povrijedila nakon što je pala niz stijene, a potom u rijeku Neretvu, preminula je sinoć u Kantonalnoj bolnici "Dr Safet Mujić", prenosi Dnevni avaz. Nakon pada, hitno je prevezena u bolnicu, gdje su joj konstatovani višestruki prelomi.

Usljed teških tjelesnih povreda došlo je do određenih komplikacija. Doktor Mehmed Haznadar, načelnik Odjeljenja za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, potvrdio je da su mjere reanimacije počele u 21 sat. Žena je, međutim, u 23.45 podlegla povredama.

Čamcem je prevezena do vozila Hitne pomoći

Nesrećna žena je skokove posmatrala u blizini bašte ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Brzom reakcijom ekipa Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, koji, inače, brinu o sigurnosti takmičara, ali i Hitne pomoći odvezena je čamcem do njihovih ambulantnih kola, a potom u bolnicu. Na licu mjesta bili su i pripadnici Policijske uprave Mostar.

BONUS VIDEO:

Tagovi