Region

"OTAC MI GOVORIO DA SAM PSIHOPATA": Jezivo svjedočenje dječaka ubice, isplivali novi detalji

Autor Uroš Matejić

Tokom svjedočenja putem video linka dječak ubica otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković

Dječak ubica (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr, kako Kurir saznaje, tokom svjedočenja putem video linka otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom!

"Tokom svjedočenja u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca zbog sumnje da oružje koje je imao u svom posjedu nije pravilno obezbijedio kao i da je sina vodio u streljanu, dječak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao 'otac mi je govorio da sam psihopata', kao i 'išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu'", otkriva izvor Kurira i dodaje da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove psihopatom.

Inače, interesantno je i da je nekoliko minuta pošto je pucao u radnika obezbeđenja škole, potom u tri djevojčice koje je zatekao na hodniku a potom i u drugarice i druga iz razreda, policajcima koji su brzo stigli na lice mjesta i pitali ga zašto je to učinio, rekao "ja sam psihopata".

Podsjetimo, tokom svjedočenja, koje se odvijalo putem video linka, maloljetni ubica iz škole je rekao i da je otac bio ponosan kako puca, kao i da je ponio svoje pištolje u streljanu, i tražio od "starijeg, sijedog čovjeka da ga uči da puca". Kako je Kurir pisao, u telefonu ocu pronađeni su snimci, na kojima se vidi da je snimao dječaka a potom se hvalio prijateljima kako "njegov mali puca bez promašaja".