Region

"PADALE SU FASADE, NISU NAM DALI DA IZAĐEMO!" Beograđanka koja je u Zagrebu za MONDO - vjetar je nosio SVE PRED SOBOM!

Autor Jana Desovski

Beograđanka koja je u Zagrebu je za MONDO ispričala kako je izgledao grad tokom jezivog nevremena.

Izvor: Profimedia

Snažna superćelijska oluja pogodila je Hrvatsku, jak orkanski vjetar praćen pljuskovima i grmljavinom "kosio" je sve pred sobom. Beograđanka koja je u Zagrebu se oglasila za MONDO i ispričala kako je sve to izgledalo.

"Sjedili smo u restoranu nedaleko od strogog centra grada, kada se odjednom nebo smračilo. Počela je jaka kiša, a vjetar je odjednom nosio sve pred sobom. Kante, smeće, sve se brzo kotrljalo niz ulicu", kaže za MONDO Beograđanka koja se našla u Zagrebu.

"Konobari su krenuli da sklanjaju stolice i suncobrane iz bašte ali su ubrzo pobjegli unutra, vidjelo se da je opasno. Od kiše koja je šibala skoro horizontalno se maltene ništa nije vidjelo. Automobili su milili kroz kišu i bare nalik jezerima", kaže ona za MONDO. Konobari tog kafića nisu davali gostima da izađu napolje, dok nam iz obližnje poslovne zgrade pokazuju panele koji su pali sa fasade.

"I juče je bilo nevrijeme, ali ni upola ovakvo, sa starijih zgrada su padali djelovi fasade na trotoar. Nama su pali paneli i sreća je što niko nije stradao", navode konobari. Starija Zagrepčanka koja je prolazila rekla nam je da ne može da vjeruje šta se dogodilo za samo pola sata, i da ne pamti ovakvo nevrijeme u gradu u kojem živi čitavog života.